Де найвища зарплата в Україні під час війни: рейтинг міст

Середня зарплата дуже відрізняється від фаху
Де найвища зарплата в Україні під час війни: рейтинг міст
12 Вересня 2023, 20:14

Незважаючи на постійне зростання цін на товари та послуги в Україні, рівень зарплат залишається практично на тому ж самому рівні.

Середня зарплата в Україні відрізняється в різних регіонах. Найвищі зарплати пропонують у Києві, де середня зарплата становить приблизно 20 тисяч гривень. Трохи відстає Львов, де середня позначка становить 18 тисяч гривень.

У таких містах, як Дніпро, Одеса та Ужгород, середня зарплата складає приблизно 17,5 тисяч гривень. У більшості інших міст країни цей показник становить близько 15 тисяч гривень на місяць. А найнижчі зарплати фіксуються в Сумській області, де середній заробок складає близько 13 тисяч гривень.

Середні зарплати у різних містах (work.ua)

При цьому наголосимо, що середня зарплата дуже відрізняється від фаху. Нижче наводимо дані про те, скільки в Україні заробляють працівники 10 найпоширеніших спеціальностей.

Статистика зарплат в Україні (work.ua)

Найбільшу зарплату в Україні пропонують програмістам - вона становить 80 тис. грн. Добре платять також і топ-менеджерам - їх заробіток близько 60 тис. грн на місяць. У трійку фахівців, яким платять найбільше, ввійшли і військові. Їм пропонують 70 тис. грн на місяць.

А от найменше - прибиральницям, вони заробляють близько 7 тис. грн. Не надто далеко від них відірвалися по заробітку педагоги та організатори, їхня зарплата становить 9,9 тис. грн.

Нижче наводимо дані про те, працівникам яких спеціальностей пропонують найвищу зарплату в Україні.

Цим спеціалістам платять найбільше (work.ua)

За останній квартал в Україні практично не змінився середній розмір зарплат українців. При цьому зауважимо, що за статистикою, при пошуку роботи люди вказують бажану зарплату вище, ніж пропонує роботодавець. Ця різниця становить у межах 2 тис. грн.

Середня зарплата за останній квартал практично не змінилася (work.ua)

Нагадаємо, Пенсійний фонд України запустив механізм добровільних страхових внесків, який дозволяє купувати страховий стаж для майбутньої пенсії або для збільшення її розміру. Для початку необхідно укласти договір з Пенсійним фондом за допомогою електронного підпису, Дія.Підпису або системи GOV.ID.

Читайте також