Дельфіни гинуть у Чорному морі через війну - фото

Чотирьох мертвих ссавців знайшли в Одеській області
Дельфіни гинуть у Чорному морі через війну - фото
Загибель дельфінів Фото: facebook.com/rusevivan
5 Липня 2022, 22:12
читать на русском

В Одеській області виявили чотирьох загиблих дельфінів.

Про це повідомив еколог та доктор біологічних наук Іван Русєв у Фейсбуці.

В Національному природному парку "Тузлівські лимани" знову знайдено трьох загиблих дельфінів азовка (Phocoena phocoena relicta), а неподалік від нацпарку знайдено дельфіна білобочку (Delphinus delphis), - написав Русєв.

Еколог зазначає, що у результаті використання гідролокаторів створюються потужні звуки, які негативно впливають на здоров'я тварин: дельфіни потрапляють у зону опромінення навігаційних приладів суден, що виводить з ладу їхні органи навігації та ехолокації.

Страждають дельфіни також і від потужних вибухів під час бомбардування, яке триває вже кілька днів поспіль. При поразці органів навігації та слуху дельфіни не можуть застосувати ехолокацію, тобто вони стають фактично сліпими, - повідомив він.

Фахівець вважає, що для відновлення популяцій дельфінів після перемоги необхідно швидко створити в Північно-Західній акваторії Чорного моря заповідник чи національний природний парк, великі за площею (не менше 3000 кв. км) або суттєво збільшити акваторії Національний природний парк "Тузлівські лимани", де буде виключено будь-який агресивний фактор стримування їх відтворення та відновлення популяцій.

Нагадаємо, біля Маріуполя в Азовському морі зафіксували мор риби та виявили мертвих дельфінів.