"Дельтою" та "Омікроном" можна заразитися одночасно - вірусолог

Інфікування одразу двома штамами може призвести до утворення ще заразнішої мутації вірусу
"Дельтою" та "Омікроном" можна заразитися одночасно - вірусолог
Коронавірус, карантин, люди в захисних масках Фото: УНІАН
16 Грудня 2021, 07:19
читать на русском

У фармацевтичній компанії Moderna заявили, що люди з ослабленим імунітетом можуть заразитися одночасно штамами "Дельта" та "Омікрон".

Про це заявив головний медичний фахівець Moderna Пол Бертон, посилаючись на дослідження, пише Daily Mail.

Згідно з дослідженнями в Південній Африці, люди, особливо з ослабленим імунітетом, можуть заражатися відразу двома штамами.

Бертон попередив, що одночасне інфікування двома штамами може спровокувати появу ще заразнішого варіанту. Він зауважив, що через велику кількість випадків Delta і Omicron, які зараз циркулюють у Великій Британії, це є вірогідно.

Дослідники попереджають, що "рекомбінації" штамів коронавірусу можливі, але вони вимагають дуже специфічних умов і збігу в основному неконтрольованих подій, - наголосив Бертон.

Водночас за словами фахівця, за весь час пандемії були виявлені лише три випадки так званої рекомбінації штамів, які в підсумку не призвели до виникнення нової мутації і не викликали новий спалах інфекції.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що в Україні новий штам коронавірусу "Омікрон" може з'явитися і циркулювати вже цього тижня.

Читайте також

1