День учителя в Україні: коли та як краще привітати

У цьому році батькам радили не витрачати кошти на квіти, а направити на допомогу ЗСУ
День учителя в Україні: коли та як краще привітати
Учитель Фото: pr.ua
20 Вересня 2023, 21:25
читать на русском

В Україні, зазвичай, День учителя відзначається у першу неділю жовтня. У поточному році ця дата припадає на перше число, але традиційно вітати педагогів починають напередодні свята, у п'ятницю. Це означає, що учням залишилося мало часу для того, щоб приготувати сюрпризи для своїх вчителів.

В Україні офіційно День вчителя почали святкувати з 1994 року. Його зафіксували Указом Президента і визначили дату - перша неділю жовтня. Варто зазначити, що цьому передувало те, що в цьому ж році ЮНЕСКО затвердила 5 жовтня міжнародним святом - Днем учителя. З того часу його відзначають у понад 100 країнах.

Напередодні 1 вересня батьки школярів та навіть педагоги закликали учнів не нести на свято квіти - краще ці кошти направити на допомогу ЗСУ. Адже завдяки донатам перемога стає ближчою.

До акції долучилось багато шкіл та ліцеїв по всій Україні. Скоріш за все таку ініціативу підтримають і для святкування Дня учителя.

Раніше повідомлялось, що традиційним, здавалося б, атрибутом 1 вересня є квіти. Їх дарують вчителям, ними прикрашають класні кімнати. Проте цього року освітяни закликають батьків витратити гроші на інше.

Читайте також