Денісова оскаржила у суді наказ Малюськи про введення платних камер у тюрмах

В Офісі омбудсмена просять визнати цей наказ протиправним
Денісова оскаржила у суді наказ Малюськи про введення платних камер у тюрмах
Платна камера СІЗО (фото: УНІАН)
19 Лютого 2021, 19:26
читать на русском

Канцелярія ОАСК зареєструвала позов Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової до Міністерства юстиції України про оскарження наказу відомства, яким було запроваджено експериментальний проєкт з надання платних послуг у СІЗО.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Йдеться про оскарження наказу Міністерства юстиції України від 06.05.2020 "Про затвердження Порядку проведення експериментального проєкту щодо платної послуги з надання поліпшених побутових умов і харчування особам, узятим під варту, у слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби України". Серед інших вимог позову - зобов'язати відповідача виключити з Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів України зазначений наказ, - повідомили у пресслужбі ОАСК.

Зазначається, що, на думку позивача, запровадження введених Мін'юстом поліпшених умов виключно на платній основі є дискримінацією за майновим станом і суперечить чинному національному та міжнародному законодавству.

Зараз судом вирішується питання відкриття провадження в адміністративній справі.

Читайте також

Нагадаємо,  що Кабінет Міністрів постановою від 22 квітня 2020 року запровадив експериментальний проєкт щодо платної послуги з надання поліпшених побутових умов у слідчих ізоляторах України, який триватиме до 31 грудня 2021 року. На платних камерах у слідчих ізоляторах вже заробили понад мільйон гривень.