Депутат Дніпровської міської ради Данило Міро відмовився пояснити ознаки корупції в своїй декларації і "прикрився" екснардепом Трухіним - соцмережі

У соцмережах пишуть, що Міро і Трухін є родичами
Депутат Дніпровської міської ради Данило Міро відмовився пояснити ознаки корупції в своїй декларації і "прикрився" екснардепом Трухіним - соцмережі
Данило Міро і Олександр Трухін
25 Червня 2024, 14:27

Представники Дніпропетровської обласної прокуратури зателефонували до депутата Дніпровської міської ради Данила Міро і попросили, щоб той зайшов до них та дав письмове пояснення, щодо очевидних корупційних ознак в його електронній декларації. Через пару хвилин в прокуратуру зателефонував родич Міро, екснардеп Олександр Трухін, той самий, який після вчинення ДТП намагався “тихенько в ліс піти” і сказав, що Данило Міро, нікуди не буде йти та давати якісь пояснення і взагалі, щоб більше по таких питаннях не турбували його.

Про це пише телеграм-канал Сніданок химери.

Тому тепер депутат Данило Міро не понесе покарання, хоча ознаки корупції очевидні:

Наприклад, у 2023 році депутат Міро Д.В. офіційно заробив 545 723 грн., а витратив 1 077 058 грн (сплата по кредитах та витрати на придбання нової шостої за рахунком квартири). Грошові активи (готівка) фактично залишались такими якими були торік.

За рахунок саме яких коштів було придбано квартиру можна лише здогадуватись.

Нагадаємо, 22 лютого 2023 року суд виніс вирок депутату "Слуги народу" Олександру Трухіну: він пішов на угоду зі слідством і визнав свою провину в пропозиції хабаря поліціянту.

Трухін і Спеціалізована антикорупційна прокуратура підписали угоду 17 лютого 2023. За її умовами, депутат зобов'язується протягом місяця заплатити 6 мільйонів гривень підтримку ЗСУ, зокрема, на проєкт United24 та "Армія дронів". За словами прокурора, таким чином нардеп, зокрема, підтвердить своє каяття.

Також "слуга" має заплатити штраф – 68 тисяч гривень. Це максимальна сума штрафу за статтею, яку інкримінують Трухіну.

Заставу, яку депутат вносив під час слідства, теж перерахують на ЗСУ – це 49,6 тисячі гривень.

Під час укладання угоди Трухін розповів, за що саме він пропонував хабар – за те, щоб найскоріше залишити місце ДТП. Прокурор наголосив, що ця угода жодним чином не стосується участі "слуги" в самій аварії. Це, на думку обвинувачення, означає, що злочин Трухіна не був настільки небезпечним, щоб призначати йому більш тяжке покарання, ніж штраф. Також на вибір санкції вплинула наявність у нардепа двох дітей і заохочень від державних органів.

Читайте також

1