Депутат Камельчук пояснив скандальну заяву про коронавірус

"Слуга" сумнівається в ефективності вакцин від коронавірусу
Депутат Камельчук пояснив скандальну заяву про коронавірус
Вакцина проти коронавірусу (фото: pexels)
15 Грудня 2020, 09:00
читать на русском

Народний депутат від "Слуги народу" Юрій Камельчук пояснив свою скандальну заяву про те, що коронавірус COVID-19 є вигаданою хворобою.

За його словами, йдеться про інше - "мова про всесвітній рівень, маніпулювання цифрами і статистикою".

В ефірі телеканалу "Україна 24" депутат зазначив, що вірить у те, що люди хворіють на COVID-19.

Я вірю, що люди хворіють на грип, пневмонію, різними видами різного ступеня тяжкості, вірю, що є SARS, і він був ідентифікований давно, що існують коронавіруси, і вони були ідентифіковані давно, ще в Радянському Союзі в 1960-х роках, - сказав Камельчук.

Водночас депутат заговорив про світову стратегію вакцинації та про вибір людей "розпоряджатися свої здоров'ям".

Все це схоже на світову стратегію вакцинації, яка не залишає вибору тим людям, які мають право розпоряджатися свої здоров'ям по-іншому. Немає доказів того, що це передається саме в такий спосіб від невакцинованої людини, - заявив він.

Читайте також

Також, на його думку, викликає запитання ефективність тестів на коронавірус і вакцин:

На жаль, 120 факторів, які заведені в тести, не підтверджують того, що вони ефективні, і заява про 30-50% ефективності мене дивує, як і про ефективність вакцин 70-50-95%.

Нагадаємо, днями народний депутат від партії "Слуга народу" Юрій Камельчук заявив, що не довіряє жодній вакцині від коронавірусу, а COVID-19 назвав вигаданою хворобою.

Абсолютно серйозно заявляю, що я не довіряю жодній вакцині у світі, особливо проти вигаданої хвороби COVID-19, - сказав Камельчук.

1