Депутати ухвалили три ратифікаційні закони

Серед ухвалених документів - фінансова угода з Європейським інвестиційним банком
Депутати ухвалили три ратифікаційні закони
Документи (фото: Pexels)
14 Липня 2021, 15:09
читать на русском

На сьогоднішньому позачерговому засіданні Верховної Ради народні депутати ухвалили три ратифікаційні закони.

Як повідомляє пресслужба парламенту, закон №0110 про рамкову угоду між урядом України та урядом Турецької Республіки про співробітництво у сфері будівництва житла для представників кримськотатарського народу та пільгових категорій громадян України.

Передбачається надання турецькою стороною безповоротної допомоги шляхом будівництва 500 квартир для представників кримськотатарського народу та пільгових категорій громадян України: у місті Миколаїв — 200 квартир, у місті Херсон — 200 квартир, у місті Києві – 100 квартир.

Також ухвалено закон №0109 по фінансову угоду "Програма з відновлення України" між Україною та Європейським інвестиційним банком. Передбачає отримання кредитної лінії Європейського інвестиційного банку у розмірі 340 млн грн на фінансування проєктів з відновлення соціальної, транспортної інфраструктури регіонів, що постраждали внаслідок військового конфлікту на сході України.

Третій ратифікований документ - №0114  - Про приєднання України до Часткової угоди про створення Групи зі співробітництва у боротьбі проти зловживання наркотиками та їх незаконного обігу (Група Помпіду). Набуття Україною членства в Групі Помпіду дозволить: розширити участь у співробітництві в рамках Ради Європи щодо боротьби з незаконним обігом наркотиків; сприятиме започаткуванню та реалізації пілотних проєктів з профілактики наркоманії, лікування та реабілітації наркозалежних; забезпечить отримання в постійному режимі інформації щодо наркозагроз, тенденцій поширення наркотрафіку і споживання наркотиків.

Нагадаємо, 10 квітня Україна та Туреччина підписали низку двосторонніх документів. Серед них - рамкова угода про співробітництво у сфері будівництва житла для представників кримськотатарського народу та пільгових категорій громадян України.

Читайте також

1