Депутати вирішили заборонити в Україні продаж електронних сигарет дітям до 18 років

Відповідний законопроєкт ухвалено за основу
Депутати вирішили заборонити в Україні продаж електронних сигарет дітям до 18 років
Фото: DT.UA
29 Вересня 2020, 17:13
читать на русском

Верховна Рада України 29 вересня прийняла у першому читанні законопроєкт, який забороняє продаж електронних сигарет та рідин до них громадянам віком до 18-ти років.

Відповідну інформацію опубліковано на сайті парламенту.

Законопроєкт №3628 пропонує заборонити продаж електронних сигарет та рідин неповнолітнім на рівні з традиційними тютюновими виробами. Крім цього, під заборону потрапили товари дитячого асортименту, що імітують тютюнові вироби або електронні сигарети.

Читайте також

Також забороняється продавати тютюнові вироби поштучно або в упаковках, що містять менше 20 сигарет (крім сигар).

Порушення правил торгівлі пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, особам до 18 років карається штрафом від чотирьохсот до восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6800 - 13600 гривень), - йдеться у Пояснювальній записці до законопроєкту.

Крім цього, на особу, яку протягом року повторно штрафували за аналогічне порушення, чекає адмінстягнення у розмірі від 800 до 1400 таких мінімумів (13 600 - 23 800 гривень) з конфіскацією предметів торгівлі.

Читайте також

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції виявило корупціогенні фактори у постанові Кабінету міністрів про створення Національного оператора на ринку тютюнових виробів.

9 вересня Кабінет міністрів ухвалив розпорядження про реалізацію пілотного проєкту "Національний оператор на ринку тютюнових виробів".

1