У НАЗК заявили про корупційні ризики у постанові про єдиного оператора тютюнового ринку

У агентстві зазначили, що агентство вже не зможе проаналізувати проєкт, оскільки уряд 9 вересня встиг його прийняти
У НАЗК заявили про корупційні ризики у постанові про єдиного оператора тютюнового ринку
Тютюнові вироби

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило корупціогенні фактори у постанові Кабінету міністрів про створення Національного оператора на ринку тютюнових виробів.

Про це повідомила Ліга Антитрасту з посиланням на відповідне заключення НАЗК.

При цьому у НАЗК зазначили, що агентство вже не зможе проаналізувати проєкт, оскільки уряд 9 вересня встиг його прийняти.

Однак зазначається, що НАЗК здійснило моніторинг положень вже прийнятої постанови та виявило в ній корупціогенні фактори, що сприяють або можуть сприяти корупційним правопорушенням.

У зв'язку із цим агентство надішле звернення до Міністерства юстиції з пропозицією включити зазначену постанову до плану проведення антикорупційної експертизи нормативно-правових актів.

Крім того, за інформацією Антимонопольного комітету України (АМКУ) та Міністерства внутрішніх справ, зазначений проєкт постанови до них на погодження не надходив попри те, що Міністерство фінансів у листі до уряду зазначило необхідність погодження проєкту постанови з АМКУ.

Нагадаємо, 9 вересня Кабінет міністрів ухвалив розпорядження про реалізацію пілотного проєкту "Національний оператор на ринку тютюнових виробів".

1