Дерева впали на будинки, автівки і дороги, а села знеструмлено: на Кіровоградщині пройшла злива (відео)

Рятувальні та поліціянти допомагали місцевим мешканцям усувати наслідки негоди
Дерева впали на будинки, автівки і дороги, а села знеструмлено: на Кіровоградщині пройшла злива (відео)
Негода у Кіровоградській області (фото: kr.dsns.gov.ua)
7 Серпня 2021, 17:10
читать на русском

У Кіровоградській області та Кропивницькому впродовж 6 серпня спостерігалося погіршення погодних умов у вигляді дощу, місцями сильного, шквалу 15-20 м/с.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Кіровоградській області.

Рятувальники провели роботи по розпилюванню та прибиранню 85 дерев, що впали на житлові будинки, автомобілі, проїжджі частини (з них на території м. Кропивницького — 61, Кропивницького району — 19, Новоукраїнського району – 2, Олександрійського району — 3).

Надзвичайники допомогли жителям накрити поліетиленовою плівкою пошкоджені покрівлі (будівля торгово-промислової палати, одна центральна міська лікарня, один приватний житловий будинок), а також відкачали воду.

Внаслідок негоди травмованих чи загиблих немає. Від ДСНС області залучали 100 осіб особового складу та 25 од. техніки.

Внаслідок аварійного спрацювання автоматичної системи захисту ЛЕП без електропостачання залишились 24 населених пунктів (з них 5 частково) на території трьох районів області.

Зокрема у місті Кропивницький частково знеструмило мікрорайони Лелеківка, Олексіївка, Велика Балка. У Кропивницькому районі – 12 населених пунктів повністю та чотири частково; Новоукраїнський район - 4; Олександрійський район – 3.  До відновлювальних робіт залучено 18 бригад "Кіровоградобленерго".

Нагадаємо, що метеорологічні попередження по території України оголошено у Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Миколаївській, Запорізькій, Одеській, Херсонській, Донецькій і Луганській областях.

Читайте також

1