"Україна – не банкомат": Деркач вимагає у Заходу повернути $13 мільярдів, відібраних в українців

Гроші відібрали в населення корупційним шляхом і вивели з країни
"Україна – не банкомат": Деркач вимагає у Заходу повернути $13 мільярдів, відібраних в українців
Фото: ord-ua.com
29 Вересня 2020, 19:19
читать на русском

Народний депутат стверджує, що гроші були відібрані в українців корупційним шляхом і виведені з країни Януковичем і Порошенком.

Про це один із лідерів партії "Наш край" Андрій Деркач заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

Захід повинен повернути виведені з України гроші, зокрема, це стосується компаній, що знаходяться в юрисдикції Сполучених Штатів, - заявив політик.

За словами нардепа, 13 мільярдів доларів були корупційним шляхом відібрані у населення та виведені з країни у вигляді облігацій зовнішньої державної позики.

ОПГ Януковича і Петра Олексійовича, обікравши українців, вивела ці гроші з України. Коли вивела, купила на них облігації зовнішньої державної позики, які сама ж випустила. Тобто змусили Україну позичити під відсоток свій же "общак". Потім розмістили ці ОВДП в американському фонді. Ми вже повернули 1,5 мільярда Януковича, і тепер намагаємося повернути ще 13 мільярдів, які лежать в США, – зазначив народний депутат.

Читайте також

Як повідомив Деркач, керівництво країни звертається за черговим зовнішнім кредитом замість запиту у США повернути 13 мільярдів доларів, виведених з України.

Наша влада ходить жебракує – там вже заслужені майстри спорту з узяття кредитів. Зовнішній держборг 85 мільярдів доларів або, іншими словами, 2000 доларів на душу населення. Але, якщо розібратися в ситуації, то в реальності – це не ми винні. Це нам винні – 13 мільярдів доларів виведених ОЗУ Януковича і Петра Олексійовича на компанії, що знаходяться в юрисдикції США. Тому у мене є чітке послання: Україні не потрібні ваші кредити! Віддайте нам те, що винні! Віддайте 13 мільярдів доларів виведених вам ОЗУ Януковича і Петра Олексійовича, які ви ховаєте. А собі заберіть назад всіх "абрамовічусів", "соросят" та інших інтуристів», – заявив Деркач.

Він нагадав заяву головного дипломата Європи Жозепа Борреля, озвучену на зустрічі з президентом Зеленським.

Європа – не банкомат і не благодійна організація», заявив Боррель. Так ось, це Україна – не банкомат, – підсумував Деркач.

Раніше Андрій Деркач заявив про корупцію у тарифах та звернувся до мерів і депутатів Сум, Черкас, Чернігова та Києва з пропозицією негайно повернути в комунальну власність ТЕЦ, знизивши тарифи на 25% вже до початку опалювального сезону.

Нагадаємо, що президент вимагає від депутатів якнайшвидше затвердити антикорупційну стратегію, яка передбачає заходи для забезпечення невідворотності покарання за корупційні діяння.