Держбюро розслідувань отримало від суду ухвалу щодо директора НАБУ

НАБУ оскаржить рішення Окружного адміністративного суду Києва
5 Листопада, 09:43 289

Державне бюро розслідувань отримало від Окружного адміністративного суду Києва ухвалу щодо директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника.

Про це ДБР повідомило у відповідь на запит "Радіо Свобода".

28.10.2020 Державне бюро розслідувань отримало окрему ухвалу Окружного адміністративного суду Києва від 26.10.2020 у справі № 640/11970/20, якою зобов’язано повідомити про вжиті заходи не пізніше одного місяця після надходження зазначеної ухвали, – розповіли у пресслужбі держбюро.

При цьому у відомстві не уточнили зміст ухвали.

Читайте також

Згідно з інформацією, яка була відома раніше, до ДБР мали відправити вказівку відкрити кримінальну справу за невиконання рішення Конституційного суду.

Національне антикорупційне бюро України повідомило, що оскаржить рішення Окружного адміністративного суду Києва щодо голови бюро Артема Ситника.

Нагадаємо, що 28 серпня Конституційний Суд дійшов висновку, що п’ятий президент України Петро Порошенко перевищив свої повноваження, призначаючи Артема Ситника на посаду директора Національного антикорупційного бюро, яке належить до органів виконавчої влади.

27 жовтня 2020 року Окружний адміністративний суд Києва, розглядаючи позов колишнього співробітника НАБУ Олександра Карєєва, вирішив, що директор НАБУ Артем Ситник має передати свої повноваження одному із своїх заступників, для виконання рішення Конституційного Суду. ОАСК дав Ситнику 1 місяць, щоб звільнити посаду.

Читайте також

У Національному антикорупційному бюро України заявили, що рішення Окружного адміністративного суду Києва щодо діяльності директора НАБУ Артема Ситника є заангажованим і абсурдним у правовому сенсі. НАБУ вважає це втручанням у свою роботу і буде оскаржувати його.

Глава Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк заявив, що рішення його суду щодо директора НАБУ Артема Ситника законне.