В Офісі президента відповіли на рішення ОАСК щодо Ситника

Втручання у роботу судової гілки влади немає, запевняють у Зеленського
Важливо
В Офісі президента відповіли на рішення ОАСК щодо Ситника
Офіс Президента (фото: facebook.com/victoria.strakhova)
27 Жовтня 2020, 21:14
читать на русском

Офіс президента оприлюднив заяву щодо рішення Окружного адміністративного суду міста Києва за позовом до Національного антикорупційного бюро України.

Сьогоднішні повідомлення про рішення Окружного адміністративного суду міста Києва за позовом до Національного антикорупційного бюро України викликали певні занепокоєння в нашому суспільстві та стали підставою для очевидних спекуляцій. Виходячи з відповіді НАБУ на такі повідомлення, констатуємо, що вказане рішення не можна вважати остаточним через те, що воно буде оскаржене, - йдеться у повідомленні.

У президента зазначають, що НАБУ як було, так і залишається повноцінно функціонуючим правоохоронним органом.

Читайте також

Виключний перелік підстав для звільнення директора Національного антикорупційного бюро України міститься у чинному законодавстві. Цей перелік може бути змінений лише за рішенням Верховної Ради України, а не суду, - зазначають в Офісі президента.

У Зеленського нагадали, що Конституційний Суд України нещодавно визнав деякі положення Закону "Про Національне антикорупційне бюро України" такими, що не відповідають Конституції. Це рішення є остаточним та не підлягає оскарженню.

Незалежно від того, як будь-хто оцінює це рішення, для народних депутатів України існує об’єктивна потреба переглянути положення закону про НАБУ, скорегувавши їх з огляду на конституційні норми. Сподіваємося, що народні обранці не затягуватимуть цей процес. Але знову ж таки наголошуємо, що незалежність та інституційна спроможність НАБУ мають бути забезпечені й надалі, - підкреслюють в ОП.

Читайте також

Нагадаємо, що 28 серпня Конституційний Суд дійшов висновку, що п’ятий президент України Петро Порошенко перевищив свої повноваження, призначаючи Артема Ситника на посаду директора Національного антикорупційного бюро, яке належить до органів виконавчої влади.

27 жовтня 2020 року Окружний адміністративний суд Києва, розглядаючи позов колишнього співробітника НАБУ Олександра Карєєва, вирішив, що директор НАБУ Артем Ситник має передати свої повноваження одному із своїх заступників, для виконання рішення Конституційного Суду. ОАСК дав Ситнику 1 місяць, щоб звільнити посаду.

Читайте також

У Національному антикорупційному бюро України заявили, що рішення Окружного адміністративного суду Києва щодо діяльності директора НАБУ Артема Ситника є заангажованим і абсурдним у правовому сенсі. НАБУ вважає це втручанням у свою роботу і буде оскаржувати його.

Глава Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк заявив, що рішення його суду щодо директора НАБУ Артема Ситника законне.

1