Держкомісія розширила "червону зону" до восьми обласних центрів

Київ ще два тижні буде перебувати в "помаранчевій зоні"
Головне
Держкомісія розширила "червону зону" до восьми обласних центрів
Коронавірус (фото: Pexels)
15 Жовтня 2020, 20:45
читать на русском

На засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняли рішення про розширення "червоної зони" карантину, до якої увійшли 8 обласних центрів.

Про це повідомив на своєму Telegram-каналі міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

Зокрема, в "червону зону" увійшли: Івано-Франківськ, Полтава, Суми, Тернопіль, Харків, Хмельницький, Чернівці та Чернігів, - йдеться у повідомленні.

Складна епідеміологічна ситуація також в Лисичанську, Біляївці, Дубно, Рубіжному, Сєвєродонецьку, Люботині, Каневі, Ніжині. Їх віднесли у "червону зону".

Також відомо, що Київ ще два тижні буде перебувати в "помаранчевій зоні", повідомляє міністр Кабінету міністрів Олег Нємчинов в Telegram.

У "помаранчевій зоні" адаптивного карантину заборонена робота хостелів і турбаз; ресторанів, нічних клубів вночі; спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури (крім закладів, які можуть забезпечити відвідування не більше однієї особи на 10 квадратних метрів приміщення) і дитячі табори, - написав він.

При цьому, згідно з новими правилами зонування, виключається норма про заборону перевезення в громадському транспорті при заповненні 50% сидячих місць.

Читайте також

Крім того, у зв'язку з посиленням карантину забороняється проведення масових заходів за участю понад 20 осіб і робота закладів громадського харчування з 22:00 до 7:00.

Як заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер в Telegram-каналі, у "червону зону" карантину потрапив не лише Харків, але й частина Харківської області, зокрема Люботин, а також Богодухівський, Лозівський та Первомайський райони.

У цих містах та районах буде заборонено роботу кафе, ресторанів, торгових центрів та розважальних закладів, а також відвідування навчальних закладів. Також зупинити роботу повинен громадський транспорт, - зазначив у повідомленні.

Обмеження набудуть чинності у понеділок, 19 жовтня.

У Полтаві з понеділка також заборонять відвідування закладів освіти, закладів сфери культури, кінотеатрів, розважальних закладів та установ соціального захисту.

Читайте також

А з Чернівцями до "червоної зони" карантину вирішили відправити місто Новодністровськ, а також Кельменецький та Кіцманський райони. Решта районів Чернівецької області залишаються у помаранчевій зоні.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що уряд продовжить карантин в Україні до кінця року. Також в постанову про карантинні обмеження внесуть зміни.