Держсекретар США 19 січня прибув до України: мета візиту

Блінкен зустрінеться з українськими чиновниками
Головне
Держсекретар США 19 січня прибув до України: мета візиту
Блінкен прибув до Києва Фото: @jmhansler
19 Січня 2022, 09:52
читать на русском

У середу, 19 січня, до України з офіційним візитом завітав державний секретар США Ентоні Блінкен.

Літак з американським чиновником вже здійснив посадку в Київському аеропорту, повідомила кореспондентка CNN Дженніфер Ханслер у Твіттері.

Очікується, що Блінкен проведе перемовини з українськими посадовцями, зокрема, з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою (досьє глави МЗС України).

В МЗС повідомили, що Кулеба та Блінкен проведуть переговори щодо:

  •  подальшого втілення комплексного пакета стримування Росії, практичної підтримки України з боку США;
  • активних дипломатичних зусиль з врегулювання російсько-українського збройного конфлікту;
  • широкого спектра питань стратегічного партнерства України та США в безпековій, торговельній, інвестиційній та інших сферах.

Агенція AP повідомила, що держсекретар США має на меті поспілкуватися також з українським президентом Володимиром Зеленським.

Напередодні візиту в Київ Блінкен телефоном спілкувався про безпеку в Європі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

Як повідомила пресслужба Держдепартаменту, Блінкен підкреслив важливість продовження дипломатичного шляху для деескалації напруженості, пов’язаної з нарощуванням російських військ біля кордону з Україною.

В AP стверджують, що після візиту до України 20 січня Блінкен відправиться до Німеччини, де зустрінеться з міністром закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок.

Поїздки та консультації держсекретаря є частиною дипломатичних зусиль зі зниження напруженості, викликаної нарощуванням військової потужності Росії та агресії проти України, – зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно державний секретар США Ентоні Блінкен назвав два шляхи, завдяки яким можна вирішити російсько-український конфлікт.

За його словами, розв'язати конфлікт між Україною та Росією можна завдяки дипломатії або шляхом конфронтації.

Читайте також

1