Десять вантажних суден, які належали росіянам, арештували в Україні (фото)

Кораблі країни-агресора працюватимуть в інтересах економіки України
Десять вантажних суден, які належали росіянам, арештували в Україні (фото)
ДБР затримало 10 вантажних суден, які належать росіянам / Фото: dbr.gov.ua
12 Квітня 2022, 12:30
читать на русском

Державне бюро розслідувань завадило російським підприємцям вивезти з України десять суден вартістю понад мільярд гривень. Тепер їх мають націоналізувати.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Зазначається, що 10 вилучених кораблів країни-агресора працюватимуть в інтересах економіки нашої держави та Збройних сил України

Слідчі ДБР, за сприяння Морської охорони Держприкордонслужби завадили вивести з України 8 російських вантажних суден та 2 танкери, які знаходились в акваторії порту Одещини на профілактичних ремонтних роботах. Кораблі були задіяні у логістичних операціях РФ в акваторії Чорного моря та Дунаю, - йдеться у повідомленні.

Власники намагались незаконно вивести кораблі з України, змінивши прапор країни "прописки". Для мінімізації обов’язкових платежів до держбюджету України судна були оцінені у 160 млн грн. За попередніми оцінками ця сума занижена щонайменше у 5 разів.

11 квітня працівники ДБР передали на зберігання судна до Адміністрації морських портів України та подали відповідні матеріали до Одеської обласної військової адміністрації з ініціативою їх націоналізації. Відтепер вони працюватимуть в інтересах держави, за для розбудови та економічного розвитку України.

Нагадаємо, що суд передав арештовану п'ятипалубну яхту "Royal Romance" депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука в розпорядження Агентству з розшуку і управління активами (АРМА).

Читайте також