Дев'ять країн підтримали негайний вступ України до ЄС

Влада Румунії готова робити все можливе для приєднання України до Євросоюзу
Дев'ять країн підтримали негайний вступ України до ЄС
Прапор ЄС Фото: КОДА
1 Березня 2022, 10:15
читать на русском

Румунія підтримала негайний вступ України до Європейського Союзу. 

Про це повідомив президент Румунії Клаус Йоханніс у Twitter.

Румунія повністю підтримує інтеграцію України, а також Республіки Молдова та Грузії до Європейського союзу. Місце цих партнерів ЄС – у європейській сім'ї, і Румунія зробить усе можливе, щоб це стало реальністю, - сказав Клаус Йоханніс.

Також негайне надання Україні перспективи вступу до блоку підтримали лідери Республіки Болгарії, Чеської Республіки, Естонської Республіки, Латвійської Республіки, Литовської Республіки, Республіки Польща, Словацької Республіки та Республіки Словенія.

Нагадаємо, 23 лютого президент України Володимир Зеленський підписав із президентами Польщі Анджеєм Дудою та Литви Гітанасом Наусєдою заяву про підтримку надання Україні статусу країни-кандидата у члени Європейського Союзу.

27 лютого президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що вважає Україну однією з країн Європи і хоче бачити її у ЄС.

28 лютого президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна звертається до Європейського Союзу щодо невідкладного приєднання до ЄС за новою спеціальною процедурою.

Читайте також

1