Дев'ята пташка під прапором США: чергова партія військової допомоги прибула до України

До Києва прибуло понад 80 тонн боєприпасів
Головне
Дев'ята пташка під прапором США: чергова партія військової допомоги прибула до України
Дев’ята партія військової допомоги від США / Фото: twitter.com/oleksiireznikov
9 Лютого 2022, 18:21
читать на русском

У середу, 9 лютого, Україна отримала дев'яту партію військової допомоги від США. Цього разу на вантажному літаку прибуло понад 80 тонн боєприпасів для Збройних сил України.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков у Twitter.

Дев'ята "пташка" під прапором США і другий вантажний літак військової допомоги для Збройних сил України, який сьогодні прийняв "Бориспіль". До Києва прибуло понад 80 тонн боєприпасів, - зазначив міністр.

Дев'ята партія військової допомоги від США / Фото: twitter.com/oleksiireznikov

Дев'ята партія військової допомоги від США / Фото: twitter.com/oleksiireznikov

Нагадаємо, що перша партія оборонної допомоги з США прибула в Україну в ніч на 22 січня. Вона включає 90 тонн летальної зброї, в тому числі боєприпаси для захисників України. Пакет оборонної допомоги Збройним силам України на суму 200 мільйонів був прийнятий президентом США Джо Байденом в грудні.

Друга партія прибула ввечері 23 січня. США надіслали Україні понад 80 тонн озброєння. 25 січня до України прибула третя партія безпекової допомоги від США. Літак з боєприпасами та сучасним обладнанням приземлився в аеропорту "Бориспіль" о 15:50.

Четвертий вантаж Україна отримала ввечері 28 січня - прибула 81 тонна боєприпасів різного калібру для посилення обороноздатності. П`ятий вантаж із 84 тоннами боєприпасів прилетів до України 31 січня.

Шостий рейс з оборонною допомогою приземлився 1 лютого, літак привіз 84 тонни бойових набоїв до стрілецької зброї.

3 лютого до України прибув сьомий літак з 85 тоннами військової допомоги від США. А 6 лютого Україна прийняла восьмий літак з військовою допомогою зі Сполучених Штатів Америки.

Читайте також

1