Третя партія військової допомоги від США прибула до України (відео)

Штати надіслали сучасне обладнання і боєприпаси оборонного призначення
Головне
Третя партія військової допомоги від США прибула до України (відео)
Третя партія військової допомоги від США / Фото: facebook.com/ganna.maliar
25 Січня 2022, 18:12
читать на русском

25 січня до України прибула третя партія безпекової допомоги від США. Літак з боєприпасами та сучасним обладнанням приземлився в аеропорту "Бориспіль" о 15:50. Спецрейс зі США розвантажують у терміналі В.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр на своїй сторінці у Facebook.

Чергова доставка міжнародної технічної допомоги від США для ЗСУ вже в Україні. Наразі партію зустрічають колеги з Міноборони та Посольства США в Міжнародному аеропорту "Бориспіль". У пакеті: сучасне обладнання і боєприпаси оборонного призначення. Зміцнюємо обороноздатність!, - зазначила вона.

Маляр подякувала американським партнерам за підтримку та практичну допомогу. Вона необхідна для підтримки Збройних Сил України у зусиллях із захисту суверенітету й територіальної цілісності країни від Російської Федерації.

Як повідомив UA: Перший, третю партію озброєнь в аеропорту зустріли представники Міністерства оборони України та посольства США у Києві.

Нагадаємо, що перша партія оборонної допомоги з США прибула в Україну в ніч на 22 січня. Вона включає 90 тонн летальної зброї, в тому числі боєприпаси для захисників України. Пакет оборонної допомоги Збройним силам України на суму 200 мільйонів був прийнятий президентом США Джо Байденом в грудні.

Друга партія прибула ввечері 23 січня. США надіслали Україні понад 80 тонн озброєння.

У посольстві США в Україні зазначили, що минулого року США надали Україні допомогу в галузі безпеки на суму понад 650 млн доларів. Починаючи з 2014 року США виділили Україні для цих цілей допомогу в розмірі 2,7 млрд.

Читайте також

1