Директорку школи, яка "зливала"позиції ЗСУ ворогу, випустили під заставу: хто вона

У разі захоплення столиці загарбники обіцяли їй посаду "міністра освіти" в лавах окупаційної адміністрації
Директорку школи, яка "зливала"позиції ЗСУ ворогу, випустили під заставу: хто вона
директорка зрадниця з Києва: фото ТСН.ua
29 Липня 2022, 20:14
читать на русском

Директорка школи, яку підозрюють у співпраці з окупантами за обіцянку від окупантів отримання посади "міністра освіти" на окупованій Україні, випущена під заставу в пів мільйона гривень.

Про це повідомляє ТСН.UA

Обвинувачена мала проросійські погляди та підтримувала окупацію частини нашої держави, співпрацювала з представником Російської Федерацій, який брав участь в інформаційних акціях проти нашої країни та мав зв'язки із спецслужбами країни-агресорки. Жінка передавала йому інформацію про місцерозташування ЗСУ, тероборони, а також щодо діячів України, - розповідає прокурорка.

Раніше в СБУ зазначили, що у разі захоплення столиці загарбники обіцяли їй посаду міністра освіти в лавах окупаційної адміністрації.

Про затримання директорки київської школи, яка здавала росіянам позиції ЗСУ, СБУ прозвітувала ще місяць тому. Увесь цей час жодної інформації про особу затриманої правоохоронні відомства не надавали. В ТСН зазначають. що провели власне розслідування про підозрювану.

Прізвище директорки школи, яку підозрюють у держзраді, можна знайти у відкритому списку справ Солом'янського районного суду - Алла Миколаївна Душкіна.

До початку повномасштабного вторгнення жінка працювала директоркою однієї з приватних шкіл, - зазначають співрозмовники ТСН.

Алла Душкіна у соцмережах у перші тижні війни показує підвал дитсадка, в якому працювала, який вже наступного після повномасштабного вторгнення росії до України став укриттям для дітей та родин. А 1 березня, в розпал боїв за Київщину, коли окупанти вже захопили передмістя столиці, на своїй сторінці у соцмережах директорка вітає з початком весни.

Нині приватний заклад відновив роботу, але про керівницю нічого не говорять. Звинуваченнями колеги у держзраді інші співробітники шоковані, поки триває слідство - від роботи Душкіна відсторонена.

На перше судове слухання обвинувачена не з'явилася. Було призначене судове засідання – єдине, що надали – документи, що вона на лікарняному, тому судове засідання перенесено, - повідомляють прокурори.

Її відпустили з-під арешту під заставу 500 тисяч гривень. В прокуратурі кажуть, зібрали достатньо доказів проти освітянки.

Нагадаємо, що рух спротиву на тимчасово окупованій Херсонщині продовжує розповсюджувати серед прибічників "руського мира" та місцевих колаборантів "квитки на концерт Кобзона".

Читайте також

1