Дітей потрібно обов'язково вакцинувати від основних хвороб - санлікар

Кузін підтримав обов'язкову вакцинацію для частини дорослого населення
Дітей потрібно обов'язково вакцинувати від основних хвороб - санлікар
Вакцинація дітей (фото: УНІАН)
29 Червня 2021, 17:31
читать на русском

У Міністерстві охорони здоров'я вважають, що вакцинацію від основних хвороб необхідно зробити обов'язковою для дітей.

Про це повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю виданню LIGA.net.

За його словами, цю ідею потрібно закріпити в законі, зокрема про недопуск нещеплених дітей до навчальних закладів. Санлікар наголосив, що останні спалахи інфекційних хвороб в Україні були викликані недостатнім рівнем охоплення обов’язковими щепленнями.

Кузін також вважає, що необхідно впроваджувати відповідальність медпрацівника за поширення неправдивих відомостей про вакцинацію, а також посилювати відповідальність за підробку довідок про вакцинацію. Це необхідно робити одночасно з обов'язковою вакцинацією.

Я б зважав на рішення Верховного Суду щодо недопуску невакцинованих дітей до закладів освіти. І запроваджував подібні норми в законі: не допускати до закладів освіти дітей, які не вакциновані і не мають на це об’єктивних причин, абсолютних медичних протипоказів. Вони все одно можуть обирати альтернативу – дистанційний формат абощо, - зазначив Кузін.

Водночас Кузін підтримав обов'язкову вакцинацію для частини дорослого населення. Йдеться про працівників освіти та сфери обслуговування.

Нагадаємо, що в Україні вже працює понад 130 центрів масової вакцинації проти COVID-19, в яких щеплюють людей, які записалися до листа очікування через "Дію" або через контакт-центр Міністерства охорони здоров’я.

Читайте також