Google Maps допоможе шукати місця вакцинації проти COVID-19

Пошукова система допоможе знайти найближче місце для щеплення
Google Maps допоможе шукати місця вакцинації проти COVID-19
Google Maps (фото: Pexels)

Сервіс Google Maps скоро буде показувати місце, коли і де люди можуть зробити щеплення від коронавірусу. Це має підвищити поінформованість про COVID-19 та сприятиме мінімізації його поширенню.

Про це повідомляють видання The Next Web та CNN.

Як відомо, спочатку локації із пунктами вакцинації стануть доступними в чотирьох штатах США, зокрема, в Арізоні, Луїзіані, Міссісіпі і Техасі. Пізніше планується розширити географію на інші штати й країни.

Читайте також

Google пояснює таке нововведення тим, що від початку року користувачі все частіше вводили пошукові запити "вакцини поруч зі мною". Крім того, пошук буде показувати докладну інформацію про те, чи потрібно людині мати з собою направлення для вакцинації і якій групі наразі доступний препарат.

Доставити вакцини мільярдам людей буде непросто, але це одна з найважливіших проблем, які ми вирішимо в нашому житті, - заявили у компанії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Всесвітній організації охорони здоров'я немає інформації про те, що вакцинація дозволяє зменшити ризик передачі COVID-19. Відтак, в організації не рекомендують включати міжнародних мандрівників у список тих, кому необхідна вакцинація.