Вчений розповів, скільки українців мають зробити щеплення, щоб подолати COVID-19

На думку академіка, два чи півтора року для вакцинації проти коронавірусу - це занадто довго
Вчений розповів, скільки українців мають зробити щеплення, щоб подолати COVID-19
Вакцина, коронавірус (фото: Pexels)
28 Грудня 2020, 12:02
читать на русском

В Україні повинні отримати щеплення проти коронавірусу близько 30 млн осіб, щоб подолати пандемію COVID-19 в країні. Вакцинацію населення необхідно провести до кінця 2021 року.

Про це сказав академік Національної академії наук України Сергій Комісаренко в інтерв’ю РБК-Україна.

За його словами, протягом наступних двох років недостатньо буде вакцинувати 20 млн українців, щоб подолати пандемію коронавірусу.

Я вважаю, що треба було б провакцинувати приблизно 30 мільйонів осіб. Також я переконаний, що два чи півтора року - занадто довго, - сказав Комісаренко.

Академік зазначив, що треба докласти максимум зусиль для того, щоб щеплення проти COVID-19 отримали 30-35 мільйонів громадян України, а вакцинацію завершити до кінця 2021 року.

Читайте також

Важливим аспектом, на думку науковця, є якість вакцини, якою будуть вакцинувати українців.

Нагадаємо, що значна частина українців, а саме 40% дорослого населення країни, не готові вакцинуватися від коронавірусу навіть безкоштовно.

Зазначається, що 55% українців готові особисто провакцинуватися від COVID-19, якщо вакцина буде безкоштовною. Утім, 40% не готові зробити щеплення навіть безкоштовно.

У тому випадку, якщо вакцина буде платною, лише 35 % респондентів готові зробити щеплення. Відповідно, 57% не бажають платити за вакцинацію від коронавірусу.

1