ЄС виділить півмільярда євро на вакцини для бідних країн

Це допоможе зробити 1 млрд доз вакцин від коронавірусу
Важливо
ЄС виділить півмільярда євро на вакцини для бідних країн
Вакцина, коронавірус (фото: Pexels)
16 Грудня 2020, 08:02
читать на русском

Європейський Союз виділить 500 млн євро для глобальної ініціативи COVAX, метою якої є надання вакцин від коронавірусу COVID-19 для країн з низьким і середнім рівнем доходу.

Про це йдеться в заяві на сайті Єврокомісії.

Як відомо, Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) сьогодні погодив фінансування в розмірі 400 млн євро для підтримки участі країн з низьким і середнім рівнем доходу в програмі COVAX Advance Market Commitment (COVAX AMC).

Разом з країнами-членами ЄС Team Europe на цей момент виділила COVAX понад 850 млн євро і є найбільшим донором COVAX в Євросоюзі. Спільна підтримка Єврокомісії та ЄІБ в розмірі 500 млн євро дозволить COVAX в найкоротші терміни зробити 1 млрд доз вакцин доступними для людей в країнах з низьким і середнім рівнем доходів, - заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

Угоди між ЄС та країнами-партнерами в Африці, Азії, Карибському та Тихоокеанському регіонах, а також між країнами Східного і Південного партнерства вже існують у рамках Європейського фонду сталого розвитку.

Читайте також

Вакцини закуповуватимуть і доставлятимуть ЮНІСЕФ та Панамериканська організація охорони здоров'я від імені COVAX.

Як відомо, глобальну програму COVAX очолює Всесвітня організація охорони здоров'я. Її мета - доставити до кінця наступного року 2 млрд доз як мінімум 20% найбільш нужденним людям у будь-якій точці світу.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я України розробило план вакцинації проти COVID-19 та визначило групи ризику, які отримають вакцину найперше.

Також повідомлялося, що у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) повідомили, що навіть після отримання щеплення проти COVID-19  необхідно буде носити захисні маски та зберігати дистанцію.

1