Діти масово захворіли на ковід в оздоровчому центрі Одеси

Табір, у якому стався спалах захворювання, закрили на карантин
Важливо
Діти масово захворіли на ковід в оздоровчому центрі Одеси
Український дитячий центр “Молода гвардія” Фото: facebook.com/molodagvardiya
17 Серпня 2021, 16:23
читать на русском

В одеському таборі "Зоряний" українського дитячого центру "Молода гвардія"зареєстровано спалах захворювання на COVID-19 - заразилася 41 людина, серед яких 38 дітей.

Як повідомили у поліції, інформацію про інфікування коронавірусом дітей та дорослих у дитячому центрі, що знаходиться в Суворовському районі Одеси, правоохоронці виявили під час моніторингу інтернету.

Правоохоронці встановили, що діти, які на початку серпня заїхали до здравиці на відпочинок та оздоровлення, мали довідки про сприятливе епідеміологічне оточення, але вже за тиждень у кількох дівчаток та хлопчиків з’явилися ознаки гострої респіраторної хвороби.

Усім їм були проведені діагностичні тести на COVID-19, у більшості неповнолітніх результати виявилися позитивними, їх одразу ж ізолювали від решти. Згодом коронавірусну інфекцію експрес-тестами діагностували у ще кількох дітей та педагогів. Усі хворі наразі перебувають під постійним наглядом лікарів. Один із трьох таборів оздоровчого центру, в якому проживали ті, що захворіли, закрито на карантин, інші два функціонують з дотриманням усіх належних норм, - йдеться у повідомленні.

Відомості за даним фактом поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.

Спалах ковіду в таборі прокоментували у Мінсоцполітики. У відомстві зазначили, що дитячі табори УДЦ "Сонячний" та "Прибережний" працюють у звичайному режимі, "діти беруть участь в освітньо-виховних заходах із дотриманням посилених заходів протиепідемічної безпеки". А табір, у якому виявили спалах коронавірусу, закрили на карантин.

Після масового зараження четверо дітей госпіталізовано у Дитячу клінічну лікарню №3 міста Одеса для спостереження та лікування. Наразі 34 дитини та педагоги-організатори перебувають під наглядом медичного персоналу в окремих боксах медичної частини ДП УДЦ "Молода гвардія", - йдеться у повідомленні.

У самому УДЦ заявили, що після масового зараження двоє інших їхніх таборів працюють у звичайному режимі. Батьки, сторонні особи, відвідувачі до місць перебування дітей не допускаються.

Нагадаємо, головний інфекціоніст Львівщини Сергій Федоренко заявив, що на COVID-19 почали хворіти діти. За словами лікаря, існує висока потенційна небезпека, що на якомусь рівні почнуть хворіти неповнолітні, а вони є в організованих колективах і тут теж є ризик, що саме серед них може бути спалах.

Читайте також

1