Для корупціонерів кордонів немає: столичні чиновники регулярно виїжджають з України під час війни

Заступники мера Віталія Кличка регулярно бувають за кордоном
Важливо
Для корупціонерів кордонів немає: столичні чиновники регулярно виїжджають з України під час війни
Cтоличні ТОП-чиновники їздять до Європи
15 Вересня 2023, 16:39
читать на русском

Причетні до корупції в Києві чиновники регулярно виїжджають з України під час війни. Якщо мер столиці – посада публічна, і його перетини кордону, які щоразу висвітлюються, є бодай чимось обґрунтованими, то його заступники і голови КП взагалі не мали б у такий час покидати Україну. Але ж їздять – і неодноразово.

Про це йдеться у розслідування ЗМІ, де наводяться конкретні приклади таких поїздок - з датами та способами виїзду за кордон після 24 лютого 2022 року.

Зокрема мова про таких чиновників, як директор “Київського метрополітену” Віктор Брагінський, очільник “Київпастрансу” Дмитро Левченко, гендиректор КК “Київавтодор” Олександр Федоренко, голова Транспортного департаменту КМДА Руслан Кандибор, якого “Кличко, за чутками, волів би тримати за кордоном якнайдовше, щоб сховати від правоохоронців - бо у відношенні голови Транспортного департаменту відкрито вже дуже багато кримінальних справ”.

Не оминають у матеріалі і заступників Віталія Кличка: Миколу Поворозника, Петра Оленича, Вячеслава Непопа та Валентина Мондриївського.

Саме вони, за словами авторів, беруть безпосередню участь в організації схем та розподілі грошових потоків - звісно ж не обділяючи й себе. Тоді як курує всі найприбутковіші “годівниці” столиці екс-соратник Леоніда Черновецького та друг чинного міського голови Денис Комарницький з відома і потурання самого Віталія Кличка.

І повторимось, хоч мер столиці - посада публічна, і його перетини кордону, є бодай чимось обґрунтованими, то його зами і голови КП взагалі не мали б покидати Україну. Тим більше, що деякі з них, такі як Брагінський, Левченко, Федоренко - керують стратегічними підприємствами і мають доступ до надважливої інформації. Яку на нейтральній території можуть злити кому не треба, спричинивши шкоду Києву та всій Україні.

Звісно, скоріше за все урядовці столиці просто вивозять за кордон та вкладають там, в тому числі в нерухомість, награбовані з міського бюджету статки. Проте дуже хочеться сподіватися, що СБУ тримає їхні поїздки на контролі та фіксує небезпечні контакти з підозрілими особистостями.

Раніше повідомлялось, що екснардеп, депутат Київської міської ради та заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Костянтин Усов зник із публічного простору – ймовірно, він досі у США, куди виїхав понад рік тому на навчання. Посадовець не з'являється на робочому місці, бо ще з минулого літа у відпустці.

Читайте також

1