Заступник голови КМДА Усов не з`являється на роботі уже рік: кажуть, виїхав до США

Рішення про виїзд чиновника було ухвалено за згодою голови КМДА, а профільний підрозділ Міноборони підписав спеціальний дозвіл на перетин українського кордону
Головне
Заступник голови КМДА Усов не з`являється на роботі уже рік: кажуть, виїхав до США
Костянтин Усов
12 Серпня 2023, 12:32
читать на русском

Екснардеп, депутат Київської міської ради та заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Костянтин Усов зник із публічного простору – ймовірно, він досі у США, куди виїхав понад рік тому на навчання. Посадовець не з'являється на робочому місці, бо ще з минулого літа у відпустці.

У Київській держадміністрації на запитання "Главкома" щодо місцеперебування та діяльності їхнього працівника відповіли, що не знають, чи Усов в Україні.

Крім того, пресслужба відмовилася дати контакти його секретарів, а замість відповідей на питання про Усова та його роботу в держадміністрації – порадили написати йому у соцмережах.

"Я не знаю, де наразі перебуває Усов. Напишіть йому у Facebook", – повторила декілька разів працівниця пресслужби.

"Главком" також намагався звʼязатися з політиком, проте так і не отримав відповіді.

Нагадаємо, 5 липня минулого року Костянтин Усов сам повідомив про виїзд до США, де він мав навчатись на факультеті державного управління Гарвардського університету один рік.

"Україна буде Зі мною та За мною – на кожній зустрічі. А кожна кооперація, кожне партнерство, які вдасться побудувати, – будуть Для України. Разом зробимо все, щоби московська орда програла. Вірю в ЗСУ. Вірю в наш непереможний народ. Вірю в Україну. Не перемикайтесь. Я повернусь з дечим важливим", – написав 13 місяців тому  на своїй сторінці у Facebook Усов. Проте минув рік, і вже навіть більше, а чиновник не повернувся. А допис й узагалі видалив (або ж приховав, залишивши тільки для друзів?).

Нині на сторінці заступника Кличка й узагалі немає ніяких дописів, окрім відміток про місця роботи. Так, останнє оновлення датується ще 2021 роком – про початок роботи у КМДА.

Усов наголосив, що аплікаційні документи у Гарвард подавав ще до повномасштабної війни – у 2021 році. Ці дії були скоординовані з багатьма особами, зокрема і з мером Києва та головою КМДА Віталієм Кличком, який став одним із трьох його рекомендаторів у Гарвард.

Однак лист про зарахування на Магістратуру з Публічного Управління (MPA) та повідомлення про призначення стипендії на навчання Костянтин Усов отримав від Університету в березні 2022, тобто після повномасштабного вторгнення РФ та запровадження Україні воєнного стану.

Рішення про виїзд депутата було ухвалено після розмов з командою у Київраді, Віталієм Кличком, українським МЗС та посольством США. У Гарварді він повинен був навчатися у період 2022/2023 навчального року.

Усов наголосив, що профільний підрозділ Міноборони України підписав спеціальний дозвіл на перетин українського кордону.

Доки політик нібито навчався в закордонному університеті, він також займав свою посаду заступника Кличка у КМДА, хоч за понад рік Усов жодного разу не зʼявився на робочому місці.

За шість місяців роботи у 2022 році на посаді заступника очільника КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень нарахували 312 тис. грн. З липня заробітну плату Усову виплачувати припинили. Він взяв відпустку для навчання в Гарварді.

До слова, раніше Усов був студентом факультету публічного управління Гарвардського університету. Зазначимо, політик має і два українські дипломи про вищу освіту – журналіста та юриста.

Нагадаємо, член Центральної виборчої комісії та колишній нардеп Юрій Буглак не сприйняв заклик повернутися до України та вже півтора року живе з родиною в американському штаті Флорида поблизу курортного міста Маямі. При цьому він продовжує отримувати з українського бюджету зарплату й виплати на "вирішення побутових питань" та на "оздоровлення".

Читайте також

1