Член ЦВК та колишній нардеп Юрій Буглак живе під Маямі та отримує мільйни зарплати з українського бюджету

За півтора року життя у США посадовець отримав 1,5 млн грн зарплати та допомоги
Головне
Член ЦВК та колишній нардеп Юрій Буглак живе під Маямі та отримує мільйни зарплати з українського бюджету
Юрій Буглак
11 Серпня 2023, 09:41
читать на русском

Член Центральної виборчої комісії та колишній нардеп Юрій Буглак не сприйняв заклик повернутися до України та вже півтора року живе з родиною в американському штаті Флорида поблизу курортного міста Маямі. При цьому він продовжує отримувати з українського бюджету зарплату й виплати на "вирішення побутових питань" та на "оздоровлення".

Про це повідомляють журналісти проєкту "Схеми" у розслідуванні "Дистанційка з Маямі".

Журналісти повідомляють, що посадовець виїхав з України за 12 днів до повномасштабного вторгнення і з того часу не повертався. З весни 2023 року член ЦВК взяв декретну відпустку зі збереженням посади. Саме у цей період члени ЦВК мали повернутися з дистанційки та працювати на своїх робочих місцях.

Буглак у коментарі "Схемам" сказав, що, на його думку, він не порушував українських законів, бо виїхав до вторгнення, а з його початком ЦВК перейшла на дистанційну роботу. Він вважає, що заклик президента Володимира Зеленського повернутися усіх представників держави протягом 24 годин в Україну його не стосувався.

"Хіба є різниця де перебувати – в Івано-Франківську, у Вінниці, чи в якомусь закордонному місті? В місті Кошице чи в місті Ужгород? В чому різниця для посадовця, якщо він має право працювати дистанційно?" – заявив журналістам Буглак.

За даними "Схем", член ЦВК живе в елітному комплексі The Wave на узбережжі Атлантичного океану. За ці півтора року Буглак отримав з держбюджету 1,5 млн гривень зарплати та допомоги.

"Я працював, працюю, і буду працювати на свою державу. Ніяких порушень із мого боку, з боку моїй організації не відбувалося. Все, що було, все було на законних підставах. І виїзд, і робота, і знаходження десь там, де ви мене шукаєте", – заявив член ЦВК.

Голова ЦВК Олег Діденко у коментарі сказав, що з юридичної точки зору у нього не було підстав внести подання на звільнення Буглака з посади, зауваживши, що "з морального боку тут може бути багато питань".

Нагадаємо, повідомлено про підозру у службовому підробленні документів народному депутату Олександру Дубінському. За даними слідства, народний обранець поїхав за межі нашої держави під виглядом супроводження свого батька на лікування до іноземного медзакладу. Суд призначив нардепу Олександру Дубінському запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Він має носити електронний браслет, не може виїздити за межі Київської області, має здати закордонні паспорти і з'являтися на кожен виклик слідчого.

1