Для отримання громадянства України введуть іспити: відповідь Зеленського на петицію

Президент доручив уряду опрацювати питання
Головне
Для отримання громадянства України введуть іспити: відповідь Зеленського на петицію
Закордонний паспорт громадянина України (фото: УНІАН)
11 Липня 2022, 15:01
читать на русском

В Україні можуть ввести іспити для тих, хто планує отримати українське громадянство.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у відповіді на петицію №22/140008-еп "Ввести обовʼязковий іспит для отримання громадянства України", автором якої є Віталій Капустян та яку підтримали понад 25 тисяч громадян.

Президент нагадав, що за Конституцією права і свободи людини, громадянство, статус іноземців та осіб без громадянства визначаються виключно законами й правовий зміст громадянства України, підстави та порядок його набуття та припинення визначає Закон "Про громадянство України".

Він зазначив, що питання щодо запровадження обов'язкового іспиту для набуття громадянства України потребуватиме законодавчого урегулювання.

Згідно з Конституцією України та законом України "Про Кабінет Міністрів України" уряд України забезпечує проведення політики у сферах освіти і науки, всебічного розвитку і функціонування державної мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України, проведення державної правової політики, регулює міграційні процеси. Тому я звернувся до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням комплексно опрацювати порушене в електронній петиції питання. Про результати розгляду порушених питань автора електронної петиції буде поінформовано, - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, з 1 липня 2022 року почало діяти рішення уряду, яке скасовує безвізові поїздки для громадян рф в Україну. Тепер їм доведеться проходити додаткову перевірку, щоб отримати візу. І навіть після цього залишається можливість, що на кордоні росіян розвернуть.