Для українців відкрилися ще три країни ЄС: що потрібно знати для подорожей

Необхідно перевіряти всі умови в'їзду перед купівлею квитків
Важливо
Для українців відкрилися ще три країни ЄС: що потрібно знати для подорожей
Туризм Фото: Taryn Elliott з Pexels
26 Липня 2021, 16:11
читать на русском

Від 26 липня Португалія відкривається для всіх типів подорожей українців згідно з рекомендацією Ради ЄС. Швеція та Фінляндія також дозволила в'їзд громадянам України.

Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Країна за країною повертаємо повноцінну дію безвізу з ЄС. Перед купівлею квитків перевіряйте всі умови в’їзду до країн на нашій інтерактивній мапі, - написав він.

Для в'їзду до Португалії необхідно надати негативний результат ПЛР-тесту, або тест на антиген, або COVID-сертифікат, виданий в будь-якій країні Євросоюзу.

Також від 26 липня кордони відкрили ще дві країни ЄС - Швеція та Фінляндія.

До Фінляндії можуть в'їхати українці, які пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу препаратами Prizer, Moderna, AstaZeneca (Covishield) і CoronaVac.

На сайті МЗС наголошується, що лише за наявної підстави для поїздки кордон можна перетнути на підставі негативного ПЛР-тесту та підтвердження про те, що особа перехворіла на COVID-19.

Відсьогодні Швеція впускає українських туристів з біометричними паспортами, але за умови наявності негативного результату ПЛР-тесту, або наявності сертифіката про вакцинацію. Наразі країна визнає сертифікати про вакцинацію, видані у країнах Євросоюзу, Андоррі, Монако, Сан-Марино, Швейцарії та Ватикані.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що від 27 липня Іспанія відкривається для поїздок українців, які не мають щеплення від Covid-19.

Читайте також