Для України можуть скасувати обмеження на подорожі до ЄС

Рішення Євросоюзу є лише рекомендаційним
Для України можуть скасувати обмеження на подорожі до ЄС
Подорож Фото автора JESHOOTS.com з Pexels
14 Липня 2021, 14:11
читать на русском

Посли країн Європейського союзу схвалили оновлений список країн, для яких скасовують обмеження на поїздки, пов’язані з COVID-19.

Про це повідомляє журналіст Радіо Свобода.

Зазначається, що Україна вперше фігурує у такому списку. Офіційна інформація має з’явитись 14 липня у другій половині дня.

Цього тижня керівництво Євросоюзу вже озвучувало відповідну пропозицію, яка має лише консультативний характер та не є прямою вказівкою для урядів.

Водночас кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк на своїй сторінці у Twitter написав:

Сьогодні посли ЄС вирішили додати Україну до рекомендованого списку третіх країн, для яких слід скасувати обмеження на поїздки до ЄС. Список повинен бути офіційно оновлений завтра. Молдова, Вірменія та Азербайджан вже у ньому.

Цей список оновлюється кожні два тижні, а востаннє це було 1 липня. До нього вже увійшла Вірменія, Молдова, Азербайджан, Чорногорія, Боснія та Герцоговина, Канада, Саудівська Аравія, Йорданія, Косово та Катар.

Нагадаємо, що половина дорослого населення у Європейському Союзі отримала щеплення проти коронавірусу. Але темпи вакцинації потрібно зберігати, оскільки вірус мутує та можливі нові спалахи інфекції.

Читайте також