До 40 тисяч років ув'язнення загрожує засновнику криптовалютної біржі

Фарук Фатіх Озер був одним із найрозшукуваніших людей у ​​світі
До 40 тисяч років ув'язнення загрожує засновнику криптовалютної біржі
Криптобіржа Thodex (фото з відкритих джерел)
8 Вересня 2022, 23:14
читать на русском

Засновнику криптовалютної біржі Thodex Фаруку Фатіху Озеру з Туреччини, якого спіймали в Албанії після понад року пошуків, загрожує 40564 років ув'язнення.

Озера заарештували через раптову зупинку роботи біржі Thodex у квітні 2021 року, в результаті чого сотні тисяч клієнтів втратили доступ до своїх рахунків. "Жертвами" стали 390 тис. осіб, а загальні втрати інвесторів оцінюються у два мільярди доларів. У квітні 2021 року з'ясувалося, що перед закриттям Thodex перевела 125 мільйонів доларів у біткойнах на американську біржу Kraken.

Після того, як Thodex зупинила роботу, її засновник втік до Албанії, де переховувався від правосуддя. Однак його все ж затримали і тепер в Інтерполі заявили, що процес екстрадиції Озера назад до Туреччини вже питання часу.

Після екстрадиції на Озера чекає суд. Прокурори вимагають засновника Thodex до довічного ув'язнення - йому хочуть присудити 40564 років в'язниці.

Нагадаємо, у липні минулого року бразильця Клаудіо Олівейру, який називав себе "королем криптовалюти", затримали за звинуваченням у незаконному привласненні приблизно 300 млн доларів, які належать інвесторам. Рахунки Олівейри та його помічників заблокували.

1