До Facebook позиваються через ймовірне стеження за користувачами Instagram через камеру смартфона

На думку позивачки, Facebook може в режимі реального часу бачити, як користувачі реагують на рекламні повідомлення в Instagram
До Facebook позиваються через ймовірне стеження за користувачами Instagram через камеру смартфона
Facebook

Проти компанії Facebook подали позов через можливе стеження за користувачами соцмережі Instagram через камеру смартфона.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Так, позов до Федерального суду Сан-Франциско подала користувачка Instagram зі штату Нью-Джерсі Брітані Кондіті. Вона вважає, що Facebook свідомо використовував камери мобільних телефонів, щоб стежити за користувачами.

"Отримавши надзвичайно приватні та інтимні персональні дані про своїх користувачів, зокрема, в приватності їхніх будинків, він (Facebook - ред.) здатний збільшити свої доходи від реклами, націлюючись на потреби користувачів більше ніж будь-коли", - йдеться в позові.

На думку позивачки, Facebook може в режимі реального часу бачити, як користувачі реагують на рекламні повідомлення в Instagram.

Раніше цього літа Facebook відкинув подібні звинувачення і послався на несправність в системі, яку він зараз виправляє. У компанії стверджують, що через неполадки користувачі отримували помилкові повідомлення про те, що Instagram користується камерою iPhone. Ще один подібний позов проти Facebook влітку подали через використання технології розпізнавання осіб, щоб нелегально збирати біометричні дані. В рамках мирової угоди компанія запропонувала позивачеві 650 мільйонів доларів.