До кінця року в Україні з'явиться близько 600 "активних парків" з QR-кодами для тренувань

Також встановлять 10 тисяч спортивних майданчиків
До кінця року в Україні з'явиться близько 600 "активних парків" з QR-кодами для тренувань
Спортивний майданчик Фото: president.gov.ua
28 Вересня 2021, 20:36
читать на русском

У межах програми президента Володимира Зеленського "Здорова Україна" в Україні створюються "активні парки" для фізичної активності громадян та популяризації здорового способу життя серед українців. До кінця року має з'явитись ще 600 таких локацій.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Зокрема, проєкт передбачає створення в українських містах локацій "активний парк" і "спортивний майданчик".

Близько 100 "активних парків" уже відкрито в різних куточках України, а до кінця року з’явиться ще близько 600 активних локацій, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кожен "активний парк" оснащений QR-кодами, завдяки яким відвідувач має змогу провести тренування будь-якої складності, обравши власного тренера серед зірок естради, кінематографу, професійних спортсменів, або провести тренування з президентом України.

Також у межах проєкту розпочинається встановлення спортивних майданчиків, які будуть фактично в кожному дворі, – передбачається будівництво 10 тис. таких об’єктів до кінця 2022 року.

Здорова Україна, спортивний майданчик Фото: president.gov.ua

За словами заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка, за статистикою, 73% громадян України не займаються фізичними вправами через відсутність доступної сучасної й безкоштовної спортивної інфраструктури. Середня тривалість життя українців становить 63 роки у чоловіків і 73 роки у жінок, і за цими показниками Україна посідає 115-те місце у світі.

Нагадаємо, минулого року президент України Володимир Зеленський ініціював розробку програми "Здорова нація", яка міститиме практичні рекомендації громадянам щодо зміцнення здоров'я.

Читайте також