До програми Олімпіади-2028 внесли 5 нових видів спорту

Нові види спорту швидко набирають популярність у світі
До програми Олімпіади-2028 внесли 5 нових видів спорту
сквош
14 Жовтня 2023, 21:56
читать на русском

Виконавча рада Міжнародного олімпійського комітету схвалила включення п'яти додаткових видів спорту до програми літньої Олімпіади-2028.

Про це йдеться у пресрелізі МОК.

До олімпійських змагань включать флаг-футбол (версія американського футболу з обмеженими контактами), сквош, лакрос, бейсбол/софтбол, а також крикет.

При цьому наголошується, що крикет буде включено до програми Олімпіади через зростаючу популярність цього виду спорту в усьому світі.

Крикет повернеться до програми Олімпіади вперше за 128 років. Востаннє турнір у цьому виді спорту відбувся у 1900 році, коли "золото" здобула Велика Британія.

Олімпійське "золото" з бейсболу розіграють всьоме в історії. Софтбол досі був представлений лише на одній Олімпіаді — 2020 року в Токіо, коли змагання жіночих команд виграла Японія.

Змагання з лакросу востаннє проводилися на рівні Олімпіади у 1948 році. Тоді Велика Британія та США звели виставковий матч до нічиєї — 5:5.

Флаг-футбол та сквош вперше ввійшли до програми Олімпійських ігор.

Нагадаємо, Україна готова взяти участь в Олімпійських іграх-2024 у Парижі, навіть якщо там будуть представлені "нейтральні" спортсмени з Росії та Білорусі.

Читайте також