До України намагались ввезти наркотики під виглядом ліків - СБУ

Реалізувати товар планували через власні канали
До України намагались ввезти наркотики під виглядом ліків - СБУ
Служба безпеки України, СБУ (фото: ssu.gov.ua)
12 Серпня 2021, 16:59
читать на русском

Служба безпеки України викрила схеми ввезення наркотиків в Україну під виглядом ліків.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

СБУ заблокувала два міжнародні канали контрабандного переправлення в Україну наркотиків і прекурсорів. Зловмисники ввозили оптові партії "товару" під виглядом лікарських засобів і косметичної продукції, - йдеться у повідомленні.

Крім того, у середньому щомісяця наркоділки заробляли десятки тисяч доларів.

Двох наркокур'єрів викрили правоохоронці на території митного посту Міжнародного аеропорту "Бориспіль". Вони намагалися провезти до України партію псевдоефедрину – прекурсору, який у підпільних нарколабораторіях використовують для виготовлення метамфетаміну.

Товар ділки заховали у багаж, який декларували як лікарські засоби. Після переправлення вони планували реалізувати його через власну мережу дилерів.

Як з'ясували правоохоронці, затримані входять до складу міжнародного злочинного угруповання, яке спеціалізується на збуті гуртових партій наркотиків з однієї з африканських країн.

Фото: ssu.gov.ua

У ході оперативно-слідчих дій співробітники СБУ встановили організатора осередку наркоугруповання в Україні. Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому та іншим учасникам протиправної діяльності про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що  Києві правоохоронці затримали двох громадян Туреччини, які організували придбання героїну в Ірані та транзит наркотику через Україну до країн Європейського Союзу.

Читайте також