До України повертаються морози: прогноз погоди на 15 грудня

Опадів у більшості регіонів цього дня не передбачається
До України повертаються морози: прогноз погоди на 15 грудня
Зима, мороз (фото: Pexels)
15 Грудня 2023, 08:39
читать на русском

Перед вихідними погода в Україні зміниться. Цьому сприятиме західний антициклон Fiona.

Про це розказала синоптик Наталка Діденко.

"Опадів у більшості областей України не передбачається, лише на півдні та сході затримаються не надовго мокрий сніг та дощ", - каже вона.

Попри це, за даними синоптика, погода залишатиметься переважно хмарною, бо багато вологи у повітрі, а грудень не найсонячніший місяць року.

Температура повітря протягом дня п'ятниці коливатиметься від 2 морозу до 3 тепла, на півдні очікується +2...+7 градусів.

"При підмерзанні - ожеледиця, обережно!" - попереджає Наталка Діденко.

У Києві 15 грудня, за словами Наталки Діденко, опади малоймовірні. У столиці вночі та вдень від 2 морозу до 2 тепла. На дорогах буде слизько та мокро.

Згідно з прогнозом метеоролога Ігоря Кібальчича, з п'ятниці температура в Україні знижуватиметься - повернеться морозна погода. Так, за його даними, на вихідних вночі стовпчики термометрів подекуди показуватимуть -7....-8 градусів, а вдень по всій країні буде від -5 до +3. Водночас опади припинятимуться. Лише у суботу вночі місцями в Україні пройде невеликий сніг та мокрий сніг, а вдень - у західних та східних областях невеликий сніг.

Нагадаємо, середня місячна температура в грудні 2023 року прогнозується від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла (в Криму до 4 градусів тепла). Це на 1-1,5 градуса вище за норму.

Читайте також

1