Тиждень буде мокрим і відносно теплим: прогноз погоди на 11-17 грудня

Очікується похмура нестійка погода з опадами, туманами та коливаннями температури повітря
Тиждень буде мокрим і відносно теплим: прогноз погоди на 11-17 грудня
Погода Фото: Рexels
11 Грудня 2023, 15:45
читать на русском

Внаслідок стійкого надходження вологих повітряних мас з півдня, у більшості областей нашої країни очікується нестійка погода під впливом атмосферних фронтів та циклонів, які стануть причиною опадів у вигляді дощу, снігу та мряки. Температурне тло очікується вищим за норму, особливо в південній частині України. Деякі зміни в атмосферній циркуляції очікуються наприкінці тижня, коли до нас надходитиме холодніше повітря з північного заходу Європи.

Про це розповів синоптик Ігор Кибальчич, пише Метеопрог.

У понеділок, 11 грудня, в Україні очікуються опади у вигляді снігу, мокрого снігу, на півдні та південному сході з дощем. У центральних та Харківській областях місцями ожеледь, налипання мокрого снігу. Подекуди тумани, на дорогах ожеледиця. Вітер південний / південно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі -4...+1 °С, вдень -2...+3 °С; на півдні та у Криму вночі 0…+5 °С, вдень +3…+8 °С.

У вівторок, 12 грудня, утримається похмура та волога погода, місцями з туманами. Пройдуть опади у вигляді снігу, мокрого снігу, мряки та дощу. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер південної чверті, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі -2…+3 °С, вдень 0…+5 °С; у південній частині та у Криму вночі +1…+6 °С, вдень +6…+11 °С.

У середу, 13 грудня, утримається нестійка погода у більшості областей України. Пройдуть опади переважно у вигляді дощу та мряки, у Карпатах, північних та східних областях сніг та мокрий сніг із переходом у дощ. Місцями налипання мокрого снігу. На дорогах подекуди ожеледиця, місцями тумани. Вітер південно-західний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі -2...+3 °С, вдень -1...+4 °С; на півдні та у Криму вночі +1…+6 °С, вдень +6…+11 °С.

У четвер, 14 грудня, в Україні пройдуть дощі, у північних, західних областях та на крайньому сході мокрий сніг із дощем. Подекуди значні опади. Вночі та вранці місцями тумани. На дорогах ожеледиця, подекуди налипання мокрого снігу. Вітер південно-східний, 7 – 12 м/с, у західних областях змінних напрямків, 3 – 8 м/с. Температура повітря вночі -1...+4 °С, вдень +2...+7 °С; у південних областях та у Криму вночі +3…+8 °С, вдень +7…+12 °С.

У п'ятницю, 15 грудня, у більшості областей крім півдня та Криму збережуться опади переважно у вигляді снігу та мокрого снігу, місцями з дощем. У північній частині подекуди налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7 - 12 м/с, вдень місцями пориви, 15 - 20 м/с. Температура повітря протягом доби коливатиметься в межах -2…+3 °С, на півдні вночі 0…+5 °С, вдень +3…+8 °С.

У суботу, 16 грудня, вночі місцями в Україні пройде невеликий сніг та мокрий сніг, вдень у західних та східних областях невеликий сніг, на решті країни без істотних опадів. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер північно-західний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі -2...-7 °С, вдень 0...-5 °С. На півдні протягом доби -3…+2 °С.

У неділю, 17 грудня, без опадів. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер західної чверті, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі -3...-8 °С, вдень -2...+3 °С.

Нагадаємо, середня місячна температура в грудні 2023 року прогнозується від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла (в Криму до 4 градусів тепла). Це на 1-1,5 градуса вище за норму.

Читайте також

1