До України суне новий потужний циклон: прогноз погоди на тиждень

Погіршення погодних умов розпочнеться вже завтра, 29 листопада
До України суне новий потужний циклон: прогноз погоди на тиждень
Вітер, погода Фото: Dziana Hasanbekava з Pexels
28 Листопада 2023, 15:43
читать на русском

У більшості областей не буде опадів 28 листопада. Однак вже в середу очікується погіршення погоди.

Про це повідомляє Укргідрометцентр у Facebook.

29 листопада очікується ускладнення погодних умов. В західних областях прогнозується сніг. Температура повітря вночі та вдень коливатиметься від 0 до -6 градусів.

При цьому у північних, Вінницькій, Черкаській, Полтавській та Харківській областях очікуються сніг та дощ, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь. Температура повітря впродовж доби коливатиметься від -4 до +3.

На решті території пройдуть дощі. Температура вночі та вдень становитиме +3 +10 градусів. Також у більшості областей пориви вітру 15-22 м/с.

У четвер, 30 листопада переважно буде без опадів. Температура вночі буде -3 -8, на південному сході країни близько 0. Вдень очікується від -2 до +3, на півдні країни +1 +6.

У пʼятницю 1 грудня у західних та північних областях прогнозується сніг, а вдень з дощем. При цьому вдень і в центральних областях очікується дощ. На решті території без істотних опадів.

Температура повітря вночі становитиме -1 -7 градусів, вдень від -2 до +4. У південній частині та східних областях вночі від +3 до -3, вдень +6 +10.

Нагадаємо, середня місячна температура в грудні 2023 року прогнозується від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла (в Криму до 4 градусів тепла). Це на 1-1,5 градуса вище за норму.