До України суне похолодання до плюс 11 і дощі

Відчутне зниження температури очікується від середи, 17 квітня
До України суне похолодання до плюс 11 і дощі
літо, дощ
13 Квітня 2024, 17:49
читать на русском

Найближчими днями на Україну впливатиме атмосферний фронт з північного заходу. Через це у багатьох областях пройдуть короткочасні дощі, а температура дещо знизиться.

Про це повідомляє Український гідрометцентр.

За прогнозом, вдень 13 та 14 квітня у західних та північних областях пройдуть короткочасні дощі, місцями з грозами. В понеділок, 15 квітня, опади очікуються вже по всій країні, окрім півдня.

Вітер найближчими днями буде північно-західний з переходом на південно-західний, 7-12 м/с.

Температура вночі становитиме +5°...+12°, вдень повітря прогріватиметься до +16°...+22°. На Закарпатті та півдні країни буде +20°...+25°,

"У понеділок у зв'язку з короткочасними дощами та збільшенням кількості хмар в більшості західних та північних областей температура знизиться до +11°...+16°", - прогнозують в Укргідрометцентрі.

Нагадаємо, після аномально теплої, часом спекотної погоди, яка спостерігалася в Україні з перших днів квітня, температура повітря відчутно знизиться, особливо у денний час. Зміна повітряної маси найбільш відчутно позначиться на температурному тлі у північних, центральних та східних областях. Тут показники денної температури ледь досягатимуть позначки +20 °С. Крім того, поступове зниження атмосферного тиску та розвиток циклонічності над країнами Балтії та північною Європою підвищить ймовірність дощів, особливо у західних та північних областях України. Місцями опади супроводжуватимуться грозами, дрібним градом та шквалистим посиленням вітру. Однак у центральних, східних та південних регіонах період сухої погоди продовжиться, тому тут збережеться найвищий рівень пожежної небезпеки (5 клас).

Читайте також

1