До України завтра прийде черговий сніжний циклон з Туреччини

Водночас морози послабшають на всій території України
До України завтра прийде черговий сніжний циклон з Туреччини
Сніг (Фото: pexels)
6 Грудня 2023, 15:45
читать на русском

7-8 грудня з Туреччини і Чорного моря підійде Південний циклон, який принесе опади на територію України, зокрема у вигляді невеликого снігу. Під удар стихії потраплять Південь, центр і схід.

Про це розповіла синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

До кінця тижня мороз буде повільно відступати: температура вночі і вдень буде в межах -1...-7. Хоча в ніч на 8 грудня на заході очікується -8...-13. Правда, вплив південного циклону і Північного антициклону ослабне. Температура стане вище, але прийдуть опади.

У столиці та Київській області 7 грудня опадів чекати не варто, а ось в наступні два дні можливий невеликий сніг.  Температура 8-9 грудня і вночі і вдень буде: -1 ... -6 градусів

"Важливо не забувати про ожеледицю на дорогах: там, де лід не має можливості розтанути — а у нас переважає "мінусова" температура в більшості областей — водіям і пішоходам треба бути обережними", — підсумувала Птуха.

Нагадаємо, середня місячна температура в грудні 2023 року прогнозується від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла (в Криму до 4 градусів тепла). Це на 1-1,5 градуса вище за норму.

Читайте також