До Вікіпедії додали понад 800 нових статей про Україну

Статті вийшли 44 мовами світу
До Вікіпедії додали понад 800 нових статей про Україну
Вікіпедія (Фото: Pixabay)
19 Березня 2021, 18:13
читать на русском

Протягом 10 лютого - 10 березня 2021 року під час "Місяця культурної дипломатії України" у Вікіпедії, до електронної енциклопедії додано 817 нових статей про Україну та видатних українців.

Про це повідомили у МЗС України.

Завдяки цьому проєкту у Вікіпедії з’явилися сотні нових статей різними мовами про Україну, її культуру, досягнення і потенціал. Люди в усьому світі зможуть дізнатися щось нове про нашу країну. Переконаний, що це спонукатиме багатьох з них згодом відвідати Україну, навчатися у ній чи інвестувати у неї. Ми обов’язково розвиватимемо успіх цього проєкту і надалі, — зазначив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба (досьє Дмитра Кулеби).

У рамках кампанії #UkraineEverywhere 172 користувачі створили і покращили статті понад 1200 разів (кілька користувачів могли редагувати одну статтю), створили не менше 817 нових статей українською та іноземними мовами. До прикладу, новими мовами створили статті про звичні для нас речі: статті "Многая літа" і "Борщ" мовою малаялам (Індія) та стаття про "Розстріляне відродження" китайською.

Активно багатьма мовами поповнили Вікіпедію статтями про бренд України — Ukraine NOW; відомі українські фільми останніх років — Атлантида, Донбас; Дзиґу Вертова, Софію Яблонську.

Загалом кампанія #UkraineEverywhere охопила 44 мови. Лідерами за кількістю доданих та  доопрацьованих статей стали португальська, англійська, французька мови. Чималий інтерес проєкт викликав у країнах Азійського напрямку, багато редагування було зроблено перською мовою та додано статті арабською, японською і китайською мовами.

Нагадаємо, 26 лютого Міністерство зовнішніх справ України запустило англомовну версію офіційного сайту України для іноземних користувачів. Вебсайт можна знайти за адресою: ukraine.ua.

1