До законопроєкту про мобілізацію внесли понад тисячу правок: коли його ухвалять

Комітету знадобиться не менш як тиждень на їхнє опрацювання.
Головне
До законопроєкту про мобілізацію внесли понад тисячу правок: коли його ухвалять
Верховна Рада України, голосування (фото: УНІАН)
20 Лютого 2024, 19:30
читать на русском

Народні депутати вже внесли понад 1000 правок до законопроекту про мобілізацію в Україні. Для їх розгляду комітету ВР з питань національної безпеки знадобиться понад тиждень.

Про це розповів секретар комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в коментарі РБК-Україна.

Завтра, 21 лютого, останній день, коли народні депутати можуть внести правки до законопроекту про мобілізацію в Україні. Однак вже відомо про велику кількість правок від нардепів.

"Станом на зараз вже внесено понад 1000 поправок. За моєю оцінкою, комітету знадобиться не менш як тиждень на їхнє опрацювання. Тому я припускаю, що цей документ може бути винесений на голосування в зал до другого читання не раніше початку березня", - заявив Костенко.

Нагадаємо, 25 грудня Кабмін вніс до Верховної Ради проєкт закону щодо мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Але через низку зауважень цей проєкт було відкликано 11 січня. Після чого, 30 січня в Раду внесли оновлений законопроєкт. Головні тези оновленого законопроєкту можна прочитати тут.

Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроєкт №10449 про посилення мобілізації. Законопроєкт пропонує  запровадити зміни щодо норм мобілізації студентів, аспірантів та докторантів.

Читайте також

1