Добре захищають від вірусу: Кузін розповів, коли українці зможуть зняти маски

Цьогоріч масковий режим в Україні не скасують
Добре захищають від вірусу: Кузін розповів, коли українці зможуть зняти маски
Жінка у захисній масці, коронавірус (фото: УНІАН)
7 Лютого 2022, 16:42
читать на русском

Маска захищає навіть від звичайних гострих респіраторних вірусних інфекцій, а не лише від коронавірусу. Тому в цьому році масковий режим, навряд чи, скасують.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігоря Кузіна в інтерв'ю "Фокусу".

На запитання про те, яка імовірність того, що наприкінці цього року в Україні скасують масковий режим, він відповів: "Мені здається, що цього не станеться". Втім, за його словами, маски не залишиться назавжди.

"Якщо йтиметься про ендемічність коронавірусної хвороби, то зобов’язання використовувати маску в замкнених приміщеннях можуть скасувати. Але подивімось, наприклад, на країни Азії, де (ще до пандемії) носили маски в метро чи іншому транспорті. В умовах скупчення людей вони добре захищають від вірусних інфекцій", - сказав Кузін (досьє Ігоря Кузіна).

Така загальна рекомендація залишиться, хоча вже й без якоїсь адміністративної відповідальності за її невиконання, додав він.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров`я Віктор Ляшко заявив, що для того, щоби в Україні скасували масковий режим, 70-80% населення повинно вакцинуватись від коронавірусу.

Читайте також

1