Добровольців ЗСУ навчатимуть у Великій Британії

Їх навчатимуть в чотирьох центрах базовим військовим навичкам відповідно до стандартів армії Великобританії та НАТО
Добровольців ЗСУ навчатимуть у Великій Британії
ЗСУ, Збройні сили України, українські військові / Фото: president.gov.ua
1 Серпня 2022, 13:33
читать на русском

У Великій Британії навчатимуть добровольців Збройних сил України.

Про це повідомив посол у Лондоні Вадим Пристайко в інтерв'ю "Суспільному".

Хто ці люди? Вік - приблизно від 25 до 45 років, хлопці та дівчата, старше або молодше... Всі професії, які тільки можна уявити. І, найцікавіше, що це все добровольці, - сказав Вадим Пристайко.

Він зазначив, що десять тисяч бійців навчатимуть в чотирьох центрах базовим військовим навичкам відповідно до стандартів армії Великобританії та НАТО.

Вони копають траншеї, навчаються (ред. володінню) зброєю, їздять на бойових машинах і повністю екіпіровані. До слова, все, з чим вони там перебувають, було передано Україною, - пояснив він.

Пристайко додав, що інші союзники можуть брати такий приклад співпраці з Україною.

Нагадаємо, 6 липня до Великої Британії прибула перша група українських солдатів для проходження військової підготовки у британських інструкторів.

Раніше прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час свого неочікуваного візиту до Києва 17 червня запропонував Україні розпочати велику навчальну програму для ЗСУ. Вона передбачає підготовку до 10 000 солдатів кожні 120 днів.

7 липня Велика Британія розпочала навчання українських військових за стандартами НАТО. Загалом підготовку мають пройти 10 тисяч бійців ЗСУ.