Доказів немає, почув у ЗМІ: у ДБР допитали ексголову Офісу президента Богдана

Його допитали як свідка щодо можливих контактів українських посадовців із російськими органами влади
Доказів немає, почув у ЗМІ: у ДБР допитали ексголову Офісу президента Богдана
Андрій Богдан

У Державному бюро розслідувань розповіли про результати допиту ексголови Офісу президента Андрія Богдана

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Богдана допитали як свідка щодо можливих контактів українських посадовців із російськими органами влади, про які він повідомив раніше.

"На офіційному допиті свідок повідомив, що такою інформацією не володіє, підтверджень і доказів у нього немає, а про можливі незаконні дії українських посадових осіб він дізнався з відкритих джерел і засобів масової інформації", - йдеться у повідомленні.

Раніше в інтерв’ю Богдан заявив, що операцію по затриманню найманців російської приватної військової компанії "Вагнер" зірвала людина "з найближчого оточення" президента України Володимира Зеленського. Після цього ДБР викликало його на допит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Петиція на сайті Ради про створення ТСК у справі “вагнерівців” набрала необхідні 25 тисяч голосів

29 липня в санаторії під Мінськом затримали 33 найманців "ПВК Вагнера".

Однак ніяких звинувачень їм офіційно так і не висунули, а через два тижні 32 з 33 затриманих повернули в Росію.

18 серпня з’явилася інформація про те, що затриманих у липні в Білорусі російських бойовиків насправді планували затримати українські спецслужби. Вони ніби то понад рік вели операцію з розшуку і затримання причетних до злочинів на Донбасі, зокрема до збиття малайзійського Boeing рейсу MH17.

За повідомленнями, бойовикам, які воювали на Донбасі, нібито запропонували «роботу» від імені російської приватної військової компанії, щоб "виманити" їх з Росії. Під запис вони нібито розповідали про свою участь у бойових діях на Донбасі.

Також 18 серпня були оприлюднені записи, автентичність яких наразі перевірити неможливо.

За даними ЗМІ, після доповіді силовиків про спецоперацію Офісу президента, вона була зірвана, ймовірно, через витік інформації.

1