Домовилися домовлятися: Зеленський провів зустріч з радниками лідерів Франції та Німеччини

Сторони вирішили активізувати роботу в межах Нормандського формату
Головне
Домовилися домовлятися: Зеленський провів зустріч з радниками лідерів Франції та Німеччини
Володимир Зеленський прийняв радників лідерів Франції та Німеччини Фото: ОП
11 Січня 2022, 13:21
читать на русском

У вівторок, 11 січня, президент Володимир Зеленський провів зустріч з радниками лідерів Франції та Німеччини, які приїхали до Києва задля переговорів з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком.

Пресслужба Офісу президента повідомляє, що Зеленський зустрівся з радником канцлера Німеччини з питань зовнішньої політики Єнсом Пльотнером і дипломатичним радником президента Франції Еммануелем Бонном.

Відбувся широкий обмін думками щодо шляхів активізації спільної роботи в межах Нормандського формату, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Зеленський привітав зусилля, яких партнери України в Нормандському форматі продовжують докладати для практичного виконання домовленостей лідерів, досягнутих під час Паризького саміту "Нормандської четвірки" у грудні 2019 року.

Він наголосив, що потрібно "предметно домовлятися про припинення конфлікту", і Україна готова до необхідних рішень під час нового саміту лідерів чотирьох країн.

Під час зустрічі сторони обговорили подальші кроки задля мирного врегулювання російсько-українського конфлікту, а також деескалації ситуації на кордонах України.

Єрмак наголосив на необхідності забезпечення дотримання режиму повного припинення вогню, здійснення подальших етапів взаємного звільнення утримуваних осіб та відкриття КПВВ, а також виконання інших рішень Паризького саміту лідерів "Нормандської четвірки".

В ОП кажуть, що сторони домовилися продовжити підтримувати контакти в межах Нормандського формату на рівні радників з метою узгодження модальностей організації наступного саміту лідерів країн-учасниць Нормандського формату.

Україна передала німецькому та французькому радникам лідерів країн – учасниць Нормандського формату детальну інформацію щодо імплементації сторонами Мінських домовленостей та рішень останнього саміту 2019 року.

Нагадаємо, 10 січня президент Володимир Зеленський заявив, що повернувся до роботи після відпочинку у Буковелі, проте українці засумнівалися, що відпочинок глави держави завершився, оскільки він супроводив текст минулорічною фотографією із наради в ОП.

Читайте також