Донька Путіна живе на дві країни, зустрічається з артистом Зеленським та має доньку - ЗМІ

Катерина Тіхонова постійно літає з Москви до Мюнхена
Донька Путіна живе на дві країни, зустрічається з артистом Зеленським та має доньку - ЗМІ
Катерина Тіхонова, донька Путіна / Фото: Paweł Dudzik Photography
19 Травня 2022, 12:41
читать на русском

Молодша донька російського президента владіміра путіна Катерина Тіхонова зустрічається з артистом балету Ігорем Зеленським та має від нього доньку.

Про це дізналися журналісти-розлідувачі "Важливих історій" та німецького видання "Der Spiegel".

За останні два роки (2017-2019) Катерина Тіхонова літала до Мюнхена понад 50 разів. У цьому місті від 2016 року жив та працював Ігор Зеленський, а також очолював Баварський державний балет. Наприкінці 2019 року Тіхонова готувалася переїжджати до Німеччини.

Ігор Зеленський / Фото: allnewspress.com

Журналісти отримали у розпорядженні список пасажирів чартерного рейсу з Мюнхена від 9 грудня 2019 року, який приземлився у ВІП-терміналі аеропорту "Внуково". Також розслідувачі дізналися, що у пари є дитина.

Так, з трапу літака у Москві зійшли: троє засекречених співробітників Служби безпеки президента РФ, вчителька фортепіано, дві няні, відомий артист балету та його супутниця — колишня танцівниця акробатичного рок-н-ролу — з дворічною донькою.

Дівчинка народилася у 2017 році. У паспорті (копія документа була в архіві пошти охоронця Тіхонової Олега Скрипача) зазначено по батькові дитини - Ігорівна. Саме Скрипач купував усім квитки на літак.

Ім'я дитини ми не розкриваємо з етичних міркувань, достатньо сказати, що її по батькові — Ігорівна, що відповідає імені Зеленського, - зазначають журналісти-розслідувачі.

Крім цього, джерело "Der Spiegel" у Баварському балеті на запитання про свого колишнього керівника одразу відповіло, що Зеленський "швидше за все партнер доньки Путіна", хоча журналісти навіть не питали про їхні родинні зв'язки.

Відомо, що першим чоловіком Тіхонової був Кирило Шамалов. З ним донька Путіна розійшлася не пізніше 2017 року, і саме від того ж часу вона починає активно, часом кілька разів на місяць, літати до Мюнхена. Саме там була реєстрація місця проживання Ігоря Зеленського, за адресою якої прийшли журналісти "Der Spiegel".

Повідомляється, що вдома вони застали його колишню дружину — ексбалерину Яну Серебрякову, з якою Зеленський має трьох спільних дітей. Однак вона відмовилася відповідати на запитання та коментувати свої родинні стосунки.

Що відомо про Катерину Тіхонову

Катерина Тіхонова (Катерина Володимирівна Путіна) народилася 31 серпня 1986 року у Дрездені, Німеччина. Є молодшою донькою російського диктатора. Катерина відмовилася від прізвища Путіна, взявши замість нього ім'я та по батькові своєї бабусі по материнській лінії.

У школі навчалася в Німеччині та росії, а також пізніше в Санкт-Петербурзькому державному університеті. Також вона досить відома своїми успіхами як танцівниця рок-н-ролу.

Від лютого 2013 року до січня 2018 року офіційно була одружена з Кирилом Шамаловим — сином Миколи Шамалова, співвласника банку "Росія", товариша Путіна з кооперативу "Озеро". Пара розлучилася 2018 року, коли з'ясувалося, що їхні спільні активи становлять близько 2 мільярдів доларів.

Катерина стала членкинею Російської ради з розвитку фізичної культури та масового спорту ще 2019 року, а також відіграла провідну роль у розвитку акробатичного рок-н-ролу, який тривалий час був нішевою дисципліною.

У червні 2017 року Путін в одному з інтерв'ю Оліверу Стоуну для його документального фільму "The Putin Interviews" підтвердив, що він має онуків. А 15 червня 2017 року Путін сказав, що у нього нещодавно народився другий онук.

Що відомо про Ігоря Зеленського

Ігор Зеленський / Фото: staatsoper.de

Ігор Зеленський - один з найуспішніших і найвідоміших танцюристів балету з РФ. Йому 52 роки. Зеленський був солістом Маріїнського театру, де танцював усі провідні партії, потім прем'єром трупи New York City Ballet, а також запрошеним солістом Королівського балету Великої Британії, Ла Скала, Великого театру та інших світових сцен. 2016 року Зеленський очолив Баварський державний балет у Мюнхені.

Від 2018 року Ігор Зеленський входить до наглядової ради фонду "Національна культурна спадщина", яка відповідає за будівництво культурно-освітніх комплексів у російських регіонах. Перші комплекси мали з'явитися у Калінінграді, Владивостоку, Севастополі та Кемерові. Цей проєкт ініціював особисто Путін. Поки що жоден із культурно-освітніх комплексів не був побудований до кінця.

Контракт Зеленського з Баварським балетом мав закінчитися у 2025 році, але у квітні цього року він оголосив про вихід з театру за сімейними обставинами.

ЗМІ пишуть, що Зеленського звільнили через відмову публічно засудити росію за військову агресію проти України.

Читайте також

1