Дощ і до плюс 15: синоптики розповіли про погоду на вихідні

Подекуди опади будуть сильними, та все ж весна впевненіше вступає у свої права.
Дощ і до плюс 15: синоптики розповіли про погоду на вихідні
Весна, квітень (Фото: Парламент.UA)
23 Березня 2024, 08:40
читать на русском

Погода у вихідні 23-24 березня в Україні обіцяє бути теплішою, ніж на початку цього тижня. Попри це, вона не потішить сонечком – в більшості областей буде похмуро, в багатьох регіонах пройдуть дощі.

Про це свідчить прогноз від Українського гідрометцентру.

Погода 23 березня

У суботу в Україні хмарно з проясненням. Вітер південно-західний, вдень пориви 5-10 м/с. На заході можливі невеликі дощі, а на решті території опадів не передбачається.

Середня нічна температура в межах +3… +5 °С, частково на півночі, півдні та в центрі від 0 до +3 °С, на сході до -3 °С. Вдень повітря прогріється в середньому до +11… +13 °С.

Найтепліше буде в західних регіонах – до +15 °С, але там же вранці та вдень очікується невеликий дощ. Загалом 23 березня опади прогнозують у Львівській, Волинській, Рівненській, а також Чернігівській областях.

Погода 24 березня

У неділю синоптики прогнозують сильні дощі в Івано-Франківській, Волинській, Вінницькій, Закарпатській, Львівській, Житомирській, Київській і Хмельницькій областях. Помірні дощі – на Черкащині та в Кропивницькому. В решті областей обійдеться без опадів.

Вітер західного й південно-західного напрямків, 5-10 м/с вдень. Температура повітря вночі 24 березня на рівні +4… +6 °С, лише на сході 0… +2 °С. Вдень на півночі та заході потеплішає до +6… +10 °С, на решті території країни прогнозують +12… +14 °С.

Нагадаємо, лютий 2024 року став рекордно теплим за увесь період спостережень, причому із суттєвим відривом від попередніх аномально теплих років. Тенденція стабільного тепла, судячи з усього, збережеться і у березні. Чисельні методи довгострокового прогнозування вказують на переважання на більшій частині Європи погодних процесів антициклонального характеру.

Середня місячна температура в березні 2024 року прогнозується в межах 1-7 градусів тепла. Це на 1-2 градусів вище за норму.

Читайте також

1